Shotgun

Hoe zorg je ervoor dat een bestuurder niet wordt afgeleid tijdens het rijden als je met vrienden op pad gaat? Neem de rol van Shotgun op je! Deze bijrijder bedient de navigatie, neemt de telefoon op en regelt de muziek. Het VVN campagneteam gaat op pad om deze belangrijke positie bij jongeren onder de aandacht te brengen.

Jonge bestuurders en hun bijrijders zijn vaker slachtoffer van een auto-ongeval dan meer ervaren automobilisten. Afleiding speelt hierbij een grote rol. VVN ziet niets liever dan dat deze ongevalcijfers dalen en heeft daarom de Shotgun-campagne gelanceerd. De Shotgun is degene die op de bijrijderstoel zit en die ervoor zorgt dat de chauffeur minder snel afgeleid wordt. Hij of zij neemt de chauffeur taken uit handen en houdt een oogje in het zeil. Als Shotgun neem je de telefoon aan, bedien je de navigatie, verzorg je de muziek, zorg je ervoor dat je vrienden achterin de chauffeur niet afleiden, check je of de chauffeur ook echt de Bob is en durf je er wat van te zeggen als er riskant gereden wordt.

In de VS is Shotgun alom bekend en wordt er gestreden om deze 'best seat of the car'. Want als Shotgun heb je naast verantwoordelijkheid heel wat voordelen. Zo heb je de beste zitplaats in de auto en bepaal je welke muziek er wordt gedraaid. Veilig Verkeer Nederland hoopt met deze campagne deze positie net zo aantrekkelijk te maken voor Nederlandse jongeren. En de Shotgun te laten bijdragen aan veiligere autoritten en een daling van het aantal ernstige verkeersongevallen.

VVN en Shotgun

Het campagneteam van Veilig Verkeer Nederland gaat op pad om Shotgun te promoten op uiteenlopende evenementen. Wilt u dat het campagneteam aanwezig is bij uw evenement? Neem dan contact op met VVN in uw regio.

Bekijk de Shotgun website of volg Shotgun op Facebook.