De scholen zijn weer begonnen

U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met 'De scholen zijn weer begonnen'. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn. Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar namelijk bijna 2x zo groot als in de rest van het jaar.

De scholen zijn weer begonnen is een van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland. Voor schooljaar 2017-2018 wordt de campagne op maandag 21 augustus gelanceerd. De inzet van bijbehorende materialen loopt in elke regio een week voorafgaande aan de start van de scholen tot 2 weken daarna.

Wees alert

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na een lange rustige periode in het verkeer weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie 'De scholen zijn weer begonnen' maakt VVN met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

Doe mee met de actie

Wordt er bij u rondom scholen van het basis- en voortgezet onderwijs nog geen campagnemateriaal opgehangen? Of op drukke verkeerspunten zoals toegangswegen? En wilt u hier wel voor gaan zorgen? Neem dan contact op met de VVN Verkeersouder op uw school of met uw gemeente. Meer informatie over de in te zetten materialen vindt u in deze informatieleaflet. Daarnaast is er een handleiding beschikbaar met uitleg over de materialen en suggesties over het gebruik ervan. Het materiaal is te bestellen via onze webshop.