Help ze oversteken

VVN helpt scholen en verkeersbrigades met het werven van nieuwe brigadiers

Met de campagne 'Help ze oversteken' vraagt Veilig Verkeer Nederland aandacht voor het belangrijke werk van de verkeersbrigadier. Verkeersbrigadiers zijn vrijwilligers die op de school-thuisroute van kinderen worden ingezet om kinderen veilig te laten oversteken. Belangrijk werk dus! Helaas zien we dat het aantal verkeersbrigadiers drastisch terugloopt: in de laatste 8 jaar is het aantal verkeersbrigadiers namelijk gehalveerd. Elk jaar moeten er te veel scholen noodgedwongen stoppen met de inzet van verkeersbrigadiers, omdat er te weinig vrijwilligers zijn die dit willen doen. Veilig Verkeer Nederland reikt scholen en verkeersbrigades daarom de helpende hand en lanceert op woensdag 26 november de campagne 'Help ze oversteken'. 

Wilt u verkeersbrigadier worden? 

Via de campagnesite www.helpzeoversteken.nl kunnen mensen die zich graag willen inzetten als verkeersbrigadier kijken welke school/scholen in hun buurt een verkeersbrigade hebben. 

Wilt u verkeersbrigadiers werven voor uw verkeersbrigade?

Voor de verkeersbrigades heeft Veilig Verkeer Nederland campagnematerialen ontwikkeld om te gebruiken bij het werven van nieuwe verkeersbrigadiers. Meer informatie hierover is te vinden op www.vvn.nl/verkeersbrigadiers

Bekijk hier het wervingsfilmpje