Stap Vooruit

Tekenen. Puzzelen. Knippen en plakken. Oefenen met oversteken. De kinderen van groep 4 gaan in Stap Vooruit actief aan de slag met verkeer. Ze worden zich meer bewust van hun plek in het verkeer, zodat ze steeds zelfstandiger op weg kunnen.

In Stap Vooruit leren de kinderen onder meer wat hun plaats op de weg is als ze lopen of fietsen. Ook leren ze waar ze veilig kunnen spelen en hoe ze veilig mee kunnen rijden als passagier. En ze leren de eerste verkeersborden en de beginselen van voorgaan in het verkeer.

Abonnement

Stap Vooruit verschijnt als 8 verkeerswerkbladen (ook voor het digibord) met een compacte handleiding en toetsen. Het materiaal wordt ieder jaar geactualiseerd.

Digitale lessen

De verkeerswerkbladen zijn als digitale variant beschikbaar via Basispoort. U kunt daarnaast digitale lesmaterialen downloaden, zoals praktijklessen, toetsen, filmpjes, digibordlessen, extra werkbladen. Ook vindt u hier ouderinformatie. Nieuw is ook de VVN Situatiebouwer. U kunt een verkeerssituatie uit de eigen omgeving tonen via een geïntegreerde Google Maps Street View optie. U maakt hier zelf een herkenbare en passende verkeersles van.

Bestellen

U kunt Stap Vooruit hier bestellen. De abonnementsprijs is 4,69 euro per leerling (schooljaar 2017-2018), prijswijzigingen voorbehouden. Wijzigingen m.b.t. het abonnement kunt u alleen schriftelijk doorgeven.