Veilig op Weg

Dankzij inzet van transportbedrijven zoals DHL komen we met Veilig op Weg met een echte vrachtauto op school | Foto: Rogier Chang

Onderweg naar vriendjes, de sportvereniging of school. Waar kinderen en vrachtwagens elkaar ontmoeten, kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland hebben het programma 'Veilig op Weg' opgezet. Het programma geeft leerlingen inzicht in hoe ze veilig kunnen fietsen en lopen bij vrachtwagens. Zowel de praktijk als theorie zijn in de voorlichting opgenomen. In de klas wordt met behulp van een dvd, een quiz en een bordspel uitleg gegeven over de twee vuistregels:

1. Blijf er rechts en ruim achter
2. Houd meer dan drie meter afstand

Buiten staat een vrachtwagen klaar en kunnen de leerlingen in de praktijk zien hoe ze met de vuistregels om moeten gaan en waarom dit belangrijk is. De kinderen nemen bijvoorbeeld zelf plaats op de stoel van de vrachtwagenchauffeur. Zo zien ze hoe hun medeleerlingen in de dode hoek verdwijnen en niet zichtbaar zijn in de spiegels. Ga voor meer informatie naar www.veilig-op-weg.nl

Belangstelling?

Voor het aanvragen van een les kunt u contact opnemen met VVN in uw regio. De lesmaterialen die horen bij Veilig op Weg zijn te bestellen in onze webshop.