VVN Verkeersexamen

Een goede voorbereiding

Hoe vaker leerlingen oefenen, hoe beter zij het ervan afbrengen tijdens het examen. VVN heeft voor u alles op een rij gezet voor een goede voorbereiding op het schriftelijk en praktisch Verkeersexamen. Lees meer over:

Verkeersexamenapp

De app is beschikbaar in de app-stores van iPhone en Androidtoestellen, zoekwoord 'verkeersexamen'. De app is ook te downloaden via Itunes of Google Play

Ouders kunnen hun zoon of dochter voorbereiden op het VVN Verkeersexamen. De Verkeersexamenapp helpt bij het veilig fietsen van dagelijkse routes en het oefenen van de verkeersexamenroute. Leerlingen onderzoeken samen met een ouder voor ze gaan fietsen welke verkeerssituaties ze op hun fietsroute kunnen tegenkomen. Na het fietsen checken ze op de app of ze de regels goed toegepast hebben en of ze veilig gefietst hebben. De app geeft ook tips hoe je je veilig gedraagt in het verkeer en adviseert ouders hoe ze hun kind daarin kunnen coachen. Ten slotte helpt de app met de fietscheck en kunnen de kinderen ook nog hun theorie ophalen.

Na het verkeersexamen

Het VVN Verkeersexamen mag niet gezien worden als het einde van de verkeerseducatie in het basisonderwijs. Er is na dit examen nog veel te doen en dat biedt voldoende stof voor een aantal verkeerslessen.

  • Onderwerpen waarbij veel leerlingen fouten maakten, kunnen opnieuw worden behandeld.
  • De route naar de school voor het voortgezet onderwijs is een belangrijk verkeersonderwerp voor leerlingen in groep 8. Hiervoor is bij VVN speciaal lesmateriaal beschikbaar: de JVK-special 'Van 8 naar 1'.