VVN Verkeersexamen

Het VVN schriftelijk Verkeersexamen vindt in 2015 plaats op 16 april. Voor het VVN praktisch Verkeersexamen is er geen landelijke datum, dit wordt per school bepaald door de organisatoren. Wilt u weten wanneer het praktijkexamen voor uw school plaatsvindt? Neem dan contact op met Veilig Verkeer Nederland in uw regio. 

Oefening baart kunst

Wij hebben alles voor op een rij gezet voor een goede voorbereiding op het schriftelijk en praktisch Verkeersexamen. Lees meer over:

Verkeersexamenapp

Ouders kunnen hun zoon of dochter voorbereiden op het VVN Verkeersexamen. De Verkeersexamenapp helpt bij het veilig fietsen van dagelijkse routes en het oefenen van de verkeersexamenroute. Leerlingen onderzoeken samen met een ouder voor ze gaan fietsen welke verkeerssituaties ze op hun fietsroute kunnen tegenkomen. Na het fietsen checken ze op de app of ze de regels goed toegepast hebben en of ze veilig gefietst hebben. De app geeft ook tips hoe je je veilig gedraagt in het verkeer en adviseert ouders hoe ze hun kind daarin kunnen coachen. Ten slotte helpt de app met de fietscheck en kunnen de kinderen ook nog hun theorie ophalen. De app is beschikbaar in de app-stores van iPhone en Androidtoestellen, zoekwoord 'verkeersexamen'. De app is ook te downloaden via Itunes of Google Play

Na het verkeersexamen

Het VVN Verkeersexamen mag niet gezien worden als het einde van de verkeerseducatie in het basisonderwijs. Er is na dit examen nog veel te doen en dat biedt voldoende stof voor een aantal verkeerslessen.

  • Onderwerpen waarbij veel leerlingen fouten maakten, kunnen opnieuw worden behandeld.
  • De route naar de school voor het voortgezet onderwijs is een belangrijk verkeersonderwerp voor leerlingen in groep 8. Hiervoor is bij VVN speciaal lesmateriaal beschikbaar: de JVK-special 'Van 8 naar 1'.