VVN Opfriscursus Fiets

We willen allemaal zo lang mogelijk blijven fietsen. Maar wanneer je wat ouder wordt, kun je ervaren dat het verkeer drukker en ingewikkelder wordt. Ook fysiek gaan de jaren tellen. Hoe ga je daar goed mee om? Wat zijn mogelijke oplossingen? In de VVN Opfriscursus Fiets 'Het Nieuwe Fietsen' komt dat allemaal aan bod. 

Veilig Verkeer Nederland het nieuwe fietsen workshop senior.jpg

Het nieuwe fietsen

Veilig Verkeer Nederland nodigt je graag uit voor de VVN Opfriscursus Fiets: Het Nieuwe Fietsen. Je bent onze gast in deze positieve, gezellige workshop waar we in gesprek gaan over fietsen. Het is heel anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Wel delen we elkaars ervaringen en krijg je tips over je eigen veiligheid en hoe je daar zelf iets aan kunt doen. Aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes komen allerlei onderwerpen aan de orde, zoals:

  • Voertuigen die we tegenkomen op het fietspad
  • Jij en de ander in het verkeer
  • Vitaal op de fiets
  • Een veilige fiets

Deze bijeenkomsten vinden plaats in een informele sfeer en duren 2,5 uur inclusief een pauze. Per bijeenkomst zijn er maximaal 20 gasten.

Doe mee!

Bekijk wanneer er een bijeenkomst plaatsvindt bij jou in de buurt en meld je aan

Waarom een workshop over fietsen?

Hoewel wij in Nederland al van jongs af aan fietservaring opdoen, zien we de ongevalcijfers met fietsers stijgen. Seniore fietsers zijn daar relatief vaak het slachtoffer van. Niet omdat zij onveiliger fietsen, maar omdat een ongeval voor hen ernstiger gevolgen heeft dan voor jonge fietsers. Daarom heeft Veilig Verkeer Nederland Het nieuwe fietsen ontwikkeld. Veilig Verkeer Nederland sluit met Het Nieuwe Fietsen aan bij het programma 'Doortrappen' van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het nieuwe fietsen bij jou in de buurt

Doe mee!

Wil je deelnemen aan Het Nieuwe Fietsen? Kijk in de agenda wanneer de bijeenkomsten in jouw regio georganiseerd worden. Je kunt je dan meteen aanmelden. 

fietser

Tips om veilig te blijven fietsen

Op zoek naar hulpmiddelen of informatie over verkeersregels? Of wil je weten of een e-bike iets voor jou is? Lees onze tips en bekijk handige video's!

Het nieuwe fietsen senioren fiets.jpg