VVN Opfriscursus Scootmobiel

Rijden met een scootmobiel kan even wennen zijn. Wil je meer weten over het veilig bedienen van een scootmobiel? Misschien is de VVN Opfriscursus Scootmobiel -  die wij samen met Ergotherapie Nederland hebben ontwikkeld - iets voor jou! Of bekijk handige informatie over de verkeersregels en bediening.

Veilig Verkeer Nederland Scootmobielcursus scootmobiel

Waarom een training voor scootmobielgebruikers?

Een scootmobiel is een uitkomst als je niet meer zo makkelijk beweegt. Bijvoorbeeld doordat je ouder wordt. Maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. Bestuurders stuiten op andere obstakels en situaties dan bij bijvoorbeeld lopen of fietsen. Vaak zijn scootmobielbestuurders daar onvoldoende op voorbereid. Daarom volgen steeds meer mensen een training bij Veilig Verkeer Nederland om veilig te leren omgaan met hun scootmobiel.

Inhoud scootmobieltraining

De scootmobieltraining is helemaal naar behoefte af te stemmen. Bijvoorbeeld voor deelname aan het verkeer in een drukke omgeving of rustige omgeving, voor kleine ritjes of wat langere afstanden. Hier kun je vast een voorproefje bekijken van mogelijke onderwerpen. Bij de aanvang van de training wordt in overleg besproken welke onderdelen je nog kunt oefenen voor veilige verkeersdeelname. Hier hebben wij een handige checklist voor.

Voor meer informatie over een training kun je contact opnemen met een ergotherapeut of het regionale steunpunt van VVN.

Opfriscursus bij jou in de buurt

Doe mee!

Wil je de VVN Opfriscursus doen? Kijk in de agenda wanneer de bijeenkomsten in jouw regio georganiseerd worden. Je kunt je dan meteen aanmelden. 

scootmobielgebruiker

Doe de online verkeerstest

Met de online verkeerstest van Veilig Verkeer Nederland ontdek je in 2 minuten of je kennis van de verkeersregels voor scootmobielgebruikers up to date is. 

Veilig Verkeer Nederland opfriscursus scootmobiel