Opfriscursus Assen

Opfriscursus verkeer 8 oktober 2020

Opfriscursus Assen 8 oktober 2020
  • 8 oktober
  • 09:00 - 16:00
  • 't Markehuus, Assen
Kosten
€25 per persoon

Automobilisten kunnen op donderdag 8 oktober 2020 meedoen aan de Opfriscursus georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Noord Drenthe/Assen.
Mensen zijn kwetsbaar doordat zij vaak lang geleden het rijbewijs hebben gehaald.
Het verkeer is de laatste jaren snel aan het veranderen; het wordt steeds drukker. Intussen zijn verkeersregels en -situaties veranderd. Het verkeer doet een groot beroep op uw vaardigheden zoals: waarnemen, reageren en concentreren. Daarnaast ontwikkelt iedere automobilist een eigen rijstijl. Hierin sluipen routines die voor verbetering vatbaar zijn.
Om nog lange tijd veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen is het mogelijk dat automobilisten in ontspannen sfeer hun rijvaardigheid kunnen testen, evenals reactiesnelheid, gezichtsvermogen en gehoor.
Aan de hand van een rit in de eigen auto ontvangen de deelnemers een aantal deskundige adviezen van een hiervoor speciaal opgeleide rijinstructeur. Hierbij is absoluut geen sprake van een examen en men behoudt het rijbewijs.
Het programma bestaat die dag uit drie delen. U wordt ingedeeld op de ochtend of de middag (voorkeur s.v.p. aangeven).  De theorie en workshops worden gegeven in 't Markehuus, Scharmbarg 35, Assen (Peelo). Er is voldoende parkeerplaats aanwezig bij het winkelcentrum of achter de sporthal.
A.  Theorie gedeelte: Voorlichting over (nieuwe) verkeersregels. De theorie wordt verzorgd door Rijschool Hartenhof uit Assen.
B.  De rit: Een rit in de eigen auto duurt ongeveer 45 minuten. De rit wordt door de rijinstructeur voor- en nabesproken met de deelnemer. De rijinstructeur vertelt wat er goed en minder goed gaat en geeft zo nodig een (vrijblijvend) advies aan de deelnemer. Na afloop krijgt u een ritverslag.
C.  De Workshops: Test van uw gezichtsvermogen, uw gehoor en reactiesnelheid. Voor de test van gezichtsvermogen komt Pearle Opticiens en voor het gehoor komt Auditiek Lammers. De reactietester wordt bediend door een vrijwilliger van VVN. Verder wordt er ook nog aandacht besteed aan MONO.
Deelnemers krijgen een deelnamecertificaat, brochures en een naslagwerk mee naar huis.
De kosten bedragen € 25,-- per persoon voor het gehele programma, inclusief koffie/thee (voor een deelnemend echtpaar/partners € 35,00).
 

Wat speelt er in jouw buurt?

Ja, ik meld mij aan voor de Opfriscursus Assen

Deze cursus is vol. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst.

Je gegevens
Aanhef
Wij hebben je contactgegevens nodig om contact te kunnen houden over je aanmelding. Je gegevens worden uitsluitend hiervoor gebruikt en veilig opgeslagen. Lees meer hierover in onze privacyverklaring

Opfriscursus verkeer 8 oktober 2020

  • 8 oktober
  • 09:00 - 16:00
  • 't Markehuus, Assen