Voorlichting VVN - Caravancontrole Veneboer

Veilig Verkeer Nederland houdt op zaterdag 7 april haar jaarlijkse Caravancontrole bij Veneboer Caravanbedrijf aan de Loswal in Drachten.

Foto: Drachtster Courant
4 april
08:00 - 16:00
Caravanbedrijf Venebooer aan de loswal te Drachten
Voor wie?
Caravanbezitters
Kosten
geen

De afdeling Zuid-Oost Fryslân van Veilig Verkeer Nederland houdt haar jaarlijkse caravancontrole in samenwerking met Veneboer Caravanbedrijf en de Rijksdienst Wegverkeer (RDW). Deze caravancontrole wordt uitgevoerd door onafhankelijke controleurs van de Rijksdienst Wegverkeer. Voorgaande jaren heeft deze controle preventief gewerkt in het opsporen van gebreken en tekortkomingen.

Elk jaar blijkt weer dat veel gasslangen en drukregelaars nodig aan vervanging toe zijn. Ook onveilige banden behoren tot de meest voorkomende gebreken. Tijdens de controle wordt ook een remmentest gedaan op de remmentestbank. Volgens Veilig Verkeer komt het elk jaar nog voor dat er ongelukken gebeuren door het niet controleren van gasdrukregelaars en aarding van de caravan.

Op het gebied van de benodigde papieren en documenten kunnen eventuele adviezen worden ingewonnen. Kleine gebreken worden zo mogelijk, ter plekken hersteld. Belangstellenden kunnen zich voor de controle opgeven bij de afdeling VVN Zuid Oost Fryslân via telefoonnummer 0512-514667. Aanmelden kan ook per mail aan: eppiedehaan39@gmail.com met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en merk caravan.

Wat speelt er in jouw buurt?