Nationaal Verkeersexamen 2021

Maandag 29 maart wordt het theorie-examen afgelegd  door de leerlingen van gp 7 van nagenoeg alle basisscholen in Harderwijk.

Aansluitend wordt het praktijkexamen georganiseerd voor de gpn 7 en 8 wat vorig jaar niet door kon gaan door de beprekende maatregelen ivm het virus. De afdeling beraad zich in overleg met de scholen hoe ze dit jaar invulling kunnen geven aan het praktijkexamen.

De praktijkexamens staan gepland op dinsdag 30 maart t/m vrijdag 16 april.

 

 

Controle of de fiets voldoet vooraf aan het examen
  • 29 maart
  • Diverse scholen
Voor wie?
Alle scholieren

De scholen zijn nog gesloten om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Er zijn verschillende mogelijkheden te bedenken om alsnog de theorie en de praktijkexamens  af te nemen maar op dit moment hebben de leerkrachten hun handel vol met het op afstand geven van onderwijs. Maar de afdeling is al in overleg met vertegenwoordigers van de scholen hoe toch het examen kan worden afgenomen.

Wat u als ouder wel kan doen is de verkeerslessen volgen die op de website van VVN staan en periodiek worden aangepast zo worden de kinderen uit groep 7en 8 toch goed voorbereid op deelname aan het verkeer.

Op deze webpagina komen de routes weer te staan die de leerlingen gaan rijden tijdens het praktisch verkeersexamen. U als ouder kunt die route met uw kind een paar keer fietsen zodat ze goed voorbereid zijn.

Het is ook een periode om eens extra aandacht te besteden aan de fiets van uw kind. Let er op dat de fiets aan alle eisen voldoet anders kan uw kind niet deelnemen aan het praktisch examen !!

 

Wat speelt er in jouw buurt?