Praktisch verkeersexamen Heerde

Als gevolg van de ontwikkelingen rondom COVID-19 zijn de praktische verkeersexamens in Heerde verplaatst van 31 maart naar woensdag 16 juni. 

Indien nodig worden speciale maatregelen getroffen om te kunnen voldoen aan de dan geldende corona-maatregelen. Deze maatregelen worden afgestemd met de gemeente Heerde.

praktische verkeersexamens Heerde
  • 16 juni
  • 08:30 - 12:00
  • Start: parkeerplaats Markstraat Heerde
Voor wie?
leerlingen uit groep 7 (en 8) Heerde

Basisschoolkinderen doen hun verkeerservaring op met een aantal vaste routes (naar school, naar vriendjes). Ze zijn nog niet zo ervaren en fysiek nog niet in staat om, in een geheel nieuwe omgeving, de theorie toe te passen. De route van het VVN praktisch Verkeersexamen gaat daarom door de eigen woonomgeving van de kinderen.

Voor de start worden de fietsen van de kinderen gecontroleerd. De fiets moet veilig zijn om het praktisch examen te kunnen doen. Lees meer over de fietscheck.

Tijdens het examen staan vrijwilligers langs de route die, aan de hand van een controlelijst of app, beoordelen of de leerlingen goed handelen.

In de gemeente Heerde neemt VVN-Heerde de organisatie van het verkeersexamen op zich. Scholen worden hiervoor vanzelf benaderd. Voor meer informatie kunt u mailen met Astrid van der Windt. Zij is samen met Arend Strikwerda de projectleider voor de verkeersexamens.

Wat speelt er in jouw buurt?