ANWB Fietsverlichtingsactie

Bijna 4.000 agenten, meer dan 1.000 scholen, meer dan 1.000 Wegenwachten, zo’n 25.000 leden en VVN Roosendaal deden afgelopen jaar mee met de ANWB Fietsverlichtingsactie. En met elkaar hebben we Nederland een stukje veiliger gemaakt. Ook in 2022 zal VVN Roosendaal weer deelnemen aan deze activiteit in Roosendaal.

Zet je licht aan
  • 1 oktober
    en
    31 oktober
  • 00:00 - 23:59
  • Gemeente Roosendaal
Voor wie?
Iedereen die met de fiets deelneemt aan het verkeer

Werkende fietsverlichting en reflectoren verminderen kans op een ongeval

Sommige mensen hebben geen licht op de fiets, anderen maken van hun fiets een verlichte kerstboom. Beide voorbeelden zijn niet goed voor je zichtbaarheid en leiden bovendien tot boetes. Wat moet je dan wel doen om goed gezien te worden?

De oplossing op bovenstaande vraag is eigenlijk heel eenvoudig: zorg voor een goed werkend voor- en achterlicht en reflectoren op de juiste plekken. Zet je je fietslampjes in donkere lichtomstandigheden aan, dan is de kans dat je betrokken raakt bij een ongeval 20% kleiner.

 

Vergeet ook onderstaande niet:

Boete fietsen zonder licht

Fietsverlichting moet aan staan als het schemerig of donker is en bij slecht zicht. Heb je geen verlichting (aan) of voldoen verlichting en reflectie niet aan de eisen, dan kun je een boete krijgen. Accu leeg of lampjes vergeten? Dit zijn geen rechtsgeldige redenen om zonder verlichting te fietsen en kunnen daarom net zo goed een boete opleveren.

Geen of ondeugdelijke verlichting: € 60,- boete.

Geen of ondeugdelijke reflectoren: € 40,- boete.

Wat speelt er in jouw buurt?