Verkeersexamen groep 7

Dit jaar wordt in Someren voor de 20ste keer het praktisch verkeersexamen georganiseerd door VVN afdeling Someren in samenwerking met de RegioBank in Someren (Leenen Advies)

Nadat de kinderen van groep 7 op donderdag 2 april het landelijk theoretisch verkeersexamen hebben gedaan, doen deze kinderen op woensdag 6 mei het praktisch verkeersexamen. De kinderen fietsen dan een route door Someren waarbij hun gedrag in het verkeer wordt beoordeeld door controleposten langs de route. De fietsroute start en eindigt bij de Ruchte.Sinds kort hangen er in Someren permanente borden die de route van het verkeersexamen voor schoolkinderen aangeven. Dit is een extra stimulans voor de verkeersveiligheid. Jongeren kunnen zo het hele jaar oefenen op de route en zich beter voorbereiden op het examen.

Voor kinderen is het praktisch Verkeersexamen een belangrijk toetsmoment. Nu moeten ze de verkeersregels die ze op school geleerd hebben in de praktijk uitvoeren. Samen met uw kind de examenroute oefenen geeft uw kind meer zelfvertrouwen.

Veel succes allemaal en houdt u er a.u.b. een beetje rekening mee als u hen ziet.

foto
6 mei
09:00 - 12:00
start bij Ruchte, fietsen door het dorp

Wat speelt er in jouw buurt?