Beat the Street

Beat the Street is een virtuele verkeersles, speciaal ontwikkeld voor kinderen van 12 tot 14 jaar. Een kwetsbare groep met veel zelfstandigheid, maar vaak nog niet met een realistisch gevoel voor wat gevaar oplevert en wat niet.

Verkeersles in virtual reality

Met de virtual reality bril (VR bril) stappen de leerlingen in een geheel andere wereld. Het is alsof je je als fietser écht in het verkeer bevindt. Samen met leeftijdsgenootjes Robbert, Yves en Firy beleven de leerlingen de meest voorkomende, gevaarlijke momenten in het verkeer. Gelukkig is het in Beat the Street nooit echt ‘game over’ en mogen ze het altijd opnieuw proberen. Op deze manier leren de leerlingen spelenderwijs hoe ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Superleuk om te doen tijdens de verkeersles!

Het principe is eenvoudig: je zet de Gear VR-bril op en waant je in een andere omgeving. Bij de gebruiker wordt de illusie van een 3D-beeld gewekt. De Gear VR-bril registreert bovendien bewegingen van het hoofd en de beelden worden daar op aangepast. De nauwkeurige bewegingssensoren zorgen ervoor dat het beeld aansluit bij de bewegingen die je hoofd maakt, waardoor er nauwelijks vertraging is. 

Beat the Street op jouw school?

Beat the Street is geschikt voor leerlingen in groep 8 van de basisschool en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Het leent zich prima voor uitvoering tijdens de verkeersles in de klas. We hebben een lesbrief gemaakt waar je als leerkracht direct mee aan de slag kunt.

Download de lesbrief

Je kunt een Samsung Gear set, bestaande uit een VR bril en een Samsung smartphone, aanvragen via beatthestreet@samsung.nl. De sets worden uitgeleend voor maximaal twee weken, zolang de voorraad strekt. Is de wachttijd voor jou te lang, overweeg dan of de school zelf Samsung Gear sets en smartphones aan wil schafen. Dan kunnen jullie het hele jaar beschikken over de hardware.  

Samsung en Veilig Verkeer Nederland

Samsung en Veilig Verkeer Nederland werken samen om de verkeersveiligheid onder jongeren in Nederland te verbeteren. De eerste concrete invulling van die samenwerking is de VR-game Beat the Street. Met dit samenwerkingsprogramma willen we jongeren bewuster laten worden van gevaarlijke verkeerssituaties, door ze in een levensechte verkeerssituatie te confronteren met hun keuzes. Daarmee hopen we het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Een te grote groep jongeren verongelukt tijdens gevaarlijke verkeerssituaties wanneer zij als fietser aan het verkeer deelnemen. Met Beat The Street leren we hen met behulp van Virtual Reality veiliger aan het verkeer deel te nemen.