Veilig blijven autorijden

Al van jongs af aan neem je elke dag deel aan het verkeer. Hoe fijn is die vrijheid om zélf de boodschappen te halen. Vrienden en familie te bezoeken. Of met de auto op vakantie te gaan. Wie autorijdt wil dat graag zo lang mogelijk blijven doen. Maar het moet wel veilig blijven. Voor jezelf en anderen. Lees onze tips om veilig te blijven autorijden.

50-plussers autorijden veilig verkeer VVN Opfriscursus Auto

Ouder worden kan effect hebben op de manier van autorijden. De ogen gaan wat achteruit, spierkracht neemt af en het gehoor wordt minder. Bovendien neemt het reactievermogen af. Dat is ook de reden dat je een gezondheidsverklaring moet invullen en een medische keuring nodig hebt, als het rijbewijs verloopt en je 75 jaar of ouder bent. Is er ongemerkt iets veranderd aan zicht, gehoor, reactievermogen of evenwicht? Doe de testjes en ontdek je mogelijkheden of beperkingen. 

Fris je verkeerskennis op

Verkeersregels veranderen, wegen worden drukker en er komen steeds meer nieuwe vervoersmiddelen bij. Is je kennis nog up-to-date? Test je kennis met de onze gratis online verkeerstest. Je krijgt na het geven van een antwoord direct het resultaat te zien met handige feedback. Je kunt ook de gratie e-learning voor automobilisten doen om je kennis over verkeersregels en -gedrag op te frissen.

Liever in groepsverband en op locatie aan de slag? Neem dan deel aan een VVN Opfriscursus Auto op een locatie bij jou in de buurt. Naast het bespreken van verkeersregels en -gedrag is het bij deze cursus mogelijk om een praktijkrit vanuit je eigen auto te doen.

Kijk mee bij de praktijkrit van Kees.

Medicijngebruik en autorijden

Krijg je medicijnen voorgeschreven? Dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat deze je rijgedrag niet beïnvloeden. Vraag daarom altijd aan je arts of je veilig kunt rijden bij het gebruik van het geneesmiddel en bekijk de bijsluiter. Voorbeelden van medicijnen die slecht samengaan met verkeersdeelname zijn slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen of antidepressiva. Lees alles over geneesmiddelen en veilig autorijden.

Verkeerskennis opfrissen

Is er geen cursus in jouw buurt of volg je training liever vanuit huis? Bekijk dan deze handige video's, waarin onze trainer de meest besproken onderwerpen uit de VVN Opfriscursus Auto bespreekt. Zo kun je thuis, op je eigen computer, tablet of smartphone, je verkeerskennis opfrissen.

Veilig Verkeer Nederland senior laptop

Ontspannen op weg

Hoe prettig en zelfverzekerd zit jij nog achter het stuur? Doe de Rij Bewust Test om hier inzicht in te krijgen en persoonlijk advies te ontvangen. Zo kan een extra dodehoekspiegel of een goede routeplanning je rit al een stuk prettiger maken.