De scholen zijn weer begonnen

Met onze campagne 'De scholen zijn weer begonnen' roepen we iedereen op om na de zomervakantie weer extra alert te zijn op kinderen in het verkeer. Check de facts en gebruik onze materialen en handige tips om zelf ook een steentje bij te dragen.

De scholen zijn weer begonnen

Fietsende scholieren kwetsbare groep

Wist je dat er in de weken na de zomervakantie elke dag 1 complete schoolklas op de eerste hulp terechtkomt als gevolg van een verkeersongeval? Ieder jaar zien we in de ongevalsstatistieken een piek in de periode na de zomervakantie. Er zijn dan bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder fietsende scholieren als in de rest van het jaar. Met name onder fietsende scholieren. De campagne De scholen zijn weer begonnen, die ervoor zorgt dat automobilisten meer rekening houden met fietsende scholieren, is dus nog steeds hard nodig.

Samen campagne voeren 

Elk jaar is de campagne De scholen zijn weer begonnen overal in het land te zien. We zetten de campagne groots op in samenwerking met gemeenten, scholen en het bedrijfsleven. Samen zorgen we voor zoveel mogelijk impact en voorkomen we verkeersslachtoffers onder fietsende scholieren.

Ook dit jaar loopt de campagne in elke vakantieregio gedurende 3 weken (van 1 week voor tot 2 weken na de schoolstart):

  • Regio noord: 10 augustus t/m 30 augustus 2020
  • Regio zuid: 17 augustus t/m 6 september 2020
  • Regio midden: 24 augustus t/m 13 september 2020

Campagnematerialen ophangen en verwijderen

Je kunt als gemeente de materialen zelf ophangen en verwijderen. Wil je tijd besparen? Dan nemen wij dit graag voor je uit handen! Neem voor meer informatie contact op met de projectleider via de gegevens onderaan de pagina.

Tips voor automobilisten

Alert zijn in het verkeer doe je niet alleen voor een ander, maar ook voor jezelf. Hoe fijn is het als je niet gehaast hoeft te zijn in de auto, je even niet gestoord wordt door je telefoon en écht even je aandacht kunt richten op het verkeer? 

Veilig Verkeer Nederland automobilist

Als bedrijf de campagne steunen

Om de impact van de campagne te vergroten werken we samen met verschillende partners:

  • Athlon
  • Interpolis
  • NextDoor
  • Picnic
  • Unilever
  • Vereniging van Nederlands Autoleasemaatschappijen

Wil jij je als bedrijf inzetten voor verkeersveiligheid? Wij verkennen graag met je of we kunnen samenwerken!

Heb je een vraag?

Projectleider

Ivo Brons
i.brons@vvn.nl
088-5248800