Fiets zonder beats

Bellen terwijl je op je fiets onderweg bent? Waarom zou je het niet doen? Verkeersgedrag van jongeren is vaak onvoorspelbaar. Ze zijn impulsief, nemen risico’s, willen zich profileren in een groep en/of houden zich niet altijd aan de verkeersregels. Deze interactieve verkeersles probeert de jongeren in te laten zien dat bellen of muziek luisteren op de fiets gevaarlijk kan zijn. De aandacht voor het verkeer om je heen verslechtert waardoor de kans op ongelukken groter wordt.

Tijdens deze gastles bespreken én ervaren de leerlingen aan de hand van een aantal vragen en film- en geluidsfragmenten welke risico's bellen, whatsappen en muziek luisteren op de fiets met zich mee kunnen brengen.
Tijdens het tweede onderdeel van de les bedenken de leerlingen in kleine groepjes manieren om het "fietsen zonder beats" te bevorderen. Een voorbeeld van een dergelijke manier is een campagne binnen de school zelf te verzinnen en mogelijk uit te voeren.

  • Doelgroep: 1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs
  • Duur: 1 lesuur
  • Uitvoering: door VVN-gastdocent
  • Prijs: De prijs hangt af van de subsidiemogelijkheden in uw gemeente en van het aantal klassen waarvoor deze les wordt verzorgd. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Voor meer informatie kunt u (vrijblijvend) contact opnemen met VVN in uw regio.