Fietscoach Het nieuwe fietsen

Fietsen in Nederland verandert. De E-bike is in opkomst, snelheden veranderen en er verschijnen steeds meer diverse (snelle) voertuigen op het fietspad. Het is belangrijk om te blijven fietsen en mobiliteit te behouden. Fietsen is gezond en geeft vrijheid. Veilig Verkeer Nederland is op zoek naar mensen die senioren bewust maken van veilig fietsen en hoe zij veilig kunnen blijven fietsen.

Wat ga je doen en voor wie?

In een positieve, gezellige omgeving geven we aan groepen senioren uitleg over de veranderde fietsomgeving. Wat kom je tegen, hoe blijf je vitaal en hoe blijf je de verkeerssituatie de baas. Deze workshops duren ongeveer 2,5 uur.

Voor de begeleiding van deze workshops zijn wij op zoek naar vrijwilligers/zelfstandigen die deze kunnen begeleiden. Je gaat aan de slag binnen een team van enthousiaste vrijwilligers bij Veilig Verkeer Nederland. Met elkaar ondersteunen en motiveren wij de ervaren fietser. We bespreken de vaardigheden en ervaringen, naast het feit dat het fietsen soms wat lastiger wordt. We geven tips en adviezen.

Ben jij degene die:

  • het belangrijk vindt dat iedereen zo lang mogelijk veilig kan blijven fietsen
  • affiniteit heeft met verkeersveiligheid en fietsen in het bijzonder
  • een gesprek positief kan leiden en alle deelnemers betrekt bij het gesprek
  • sociale vaardigheden heeft en dat gebruikt om alle gasten zich welkom te laten voelen.

Wat wij bieden:

Je kunt rekenen op ondersteuning van Veilig Verkeer Nederland. Je volgt een cursus didactiek en krijgt uitleg over de kant-en-klare workshop, zodat je helemaal voorbereid aan de slag kunt gaat. Je krijgt materialen mee om de workshop te kunnen geven en een vergoeding. Regelmatig heb je contact met beroepskrachten van Veilig Verkeer Nederland in jouw regio. Daarnaast is er nog regelmatig afstemming en ervaringsuitwisseling met collega-vrijwilligers mogelijk.

Je wordt ingezet binnen een door jou aan te geven regio. Ook het aantal uren dat je wordt ingezet gaat in overleg. Dit is afhankelijk van het aantal bijeenkomsten dat je per maand geeft en de tijd die jij beschikbaar hebt.

Heb je interesse? Stuur dan een e-mail aan Ingrid Wetser, i.wetser@vvn.nl.