Hoe het zit met de verkeersregels

Het verkeer verandert voortdurend. Je ziet nieuwe verkeersborden, situaties en voertuigen op de weg. Soms komt er een nieuwe verkeersregel. En ook al heb je al lang je rijbewijs, toch kan je jezelf best eens afvragen hoe het ook alweer zit met een verkeersregel. Veilig Verkeer Nederland helpt je met al je verkeersvragen.

Vragen over verkeersregels

De kennis van verkeersregels lijkt voor veel verkeersdeelnemers ver weggezakt. Zo blijkt uit de VVN Opfriscursus dat 52% niet weet wat de maximumsnelheid is in een woonerf. Ook weet een kwart van de weggebruikers niet hoe hard je mag rijden op een rijbaan met een groene streep. De online VVN Opfriscursus, waar je je verkeerskennis kunt testen, bleek een groot succes. Met 125.000 bezoekers per jaar werd duidelijk dat er behoefte is aan eenvoudige uitleg over de verkeersregels. Dat is nu te vinden op onze verkeersregelwebsite: vvn.nl/verkeersregels.

Bezoek onze verkeersregelwebsite

Onze verkeersregelwebsite biedt antwoord op verkeersvragen. Aan de hand van je vraag in het zoekscherm vind je uitleg in duidelijke taal, aangevuld met relevante verkeersborden, wetten (RVV 1990), situaties en tips. Met deze website komen wij aan de behoefte van veel mensen tegemoet om meer te weten te komen over (nieuwe) verkeersregels.

"Met deze website geven we op een laagdrempelige manier informatie aan een breed publiek. Vragenstellers verbazen zich soms over de veranderingen in de regelgeving of regels die splinternieuw zijn en waarvan zij het bestaan niet kenden. Eigenlijk is dit een aanrader voor iedere weggebruiker!"

 Projectleider Ingrid Wetser