Leren over verkeer met VVN Minecraft Verkeerseducatie

VVN Minecraft Verkeerseducatie is de nieuwste innovatie van de VVN Verkeersmethode. Je kunt hiermee de populaire game Minecraft gebruiken in je verkeersles. Kinderen (groep 5/6) oefenen in de virtuele wereld van Minecraft met wat ze hebben geleerd in de verkeersles. 

VVN Minecraft Verkeerseducatie is onderdeel van de VVN Verkeersmethode. Interesse? Bestel nu of vraag een gratis proeflicentie aan.

Veilig Verkeer Nederland en Minecraft - dode hoek

Minecraft op school? 4 redenen waarom dat een goed idee is

  1. VVN Minecraft Verkeerseducatie is speciaal ontworpen voor in de klas. Het is dus echt méér dan alleen een game. Het is bedoeld om spelenderwijs te oefenen met wat de leerlingen geleerd hebben in de verkeersles. 
  2. Je hebt met VVN Minecraft Verkeerseducatie een verrassende aanvulling op je reguliere verkeersles. Je downloadt het, het is klaar voor gebruik en de kinderen kunnen er zelf mee aan de slag. 
  3. Kinderen zijn snel vertrouwd met games en veel kinderen spelen Minecraft al. Dit helpt om je leerlingen enthousiast te krijgen voor de verkeersles. 
  4. VVN Minecraft Verkeerseducatie doet een beroep op 21e-eeuwse vaardigheden, zoals probleemoplossend vermogen, ICT-basisvaardigheden, zelfregulering, kritisch denken en communiceren.

"Verkeer hoort in het lesprogramma. Hoe leuk is het als je Minecraft al speelt en via dat spel leert hoe het verkeer werkt. Een hele goede manier om in het onderwijs aan te sluiten bij thuis".

Dennis Wiersma - Minister voor primair en voortgezet onderwijs
Bekijk de trailer!

Hoe gebruik je Minecraft in de klas?

VVN Minecraft Educatie sluit aan op leerdoelen van de VVN Verkeersmethode. Je gebruikt het dus als onderdeel van je verkeersles. Kinderen oefenen in de virtuele wereld van Minecraft met wat ze hebben geleerd in de verkeersles.

VVN Minecraft Verkeerseducatie speel je in een zogenaamde 'wereld'. Elke wereld sluit aan op leerdoelen uit vier lessen van de VVN Verkeersmethode. Nadat je de vier lessen hebt gedaan, gebruik je de game om de theorie te oefenen. De speeltijd per Minecraft-wereld is ongeveer 30 minuten. 

"Het is een manier om dat wat kinderen leren in de lessen, veilig toe te passen in een virtuele wereld. De game voelt heel realistisch aan en is voor de kinderen leuk om te doen als afwisseling op de andere werkvormen. Het motiveert hen om met verkeer bezig te zijn."

Cécile Collast - educatiespecialist Veilig Verkeer Nederland
Meisje speelt VVN Minecraft Verkeerseducatie
Jongen speelt VVN Minecraft Verkeerseducatie

Nu beschikbaar voor groep 5 en 6

Er is voor schooljaar 2021-2022 een VVN-wereld in Minecraft ontwikkeld voor groep 5 en 6. De komende tijd wordt de game uitgebreid met nog 3 nieuwe werelden die aansluiten op de VVN Verkeersmethode voor groep 5/6. Deze komen beschikbaar voor scholen met een licentie op de VVN Verkeersmethode. 

Interesse in de VVN Verkeersmethode? Bestel nu of  vraag een gratis proeflicentie aan.

Download VVN Minecraft Verkeerseducatie

Wil je VVN Minecraft Verkeerseducatie eens proberen in de klas? De eerste Minecraft-wereld voor verkeerseducatie kun je al spelen! Hier vind je uitleg over hoe je VVN Minecraft Verkeerseducatie installeert. 

Veilig Verkeer Nederland Minecraft

Veelgestelde vragen

Hoe installeer ik VVN Minecraft Verkeerseducatie?

De eerste Minecraft-wereld voor verkeerseducatie kun je nu downloaden. Kijk hier voor het stappenplan

Ik heb geen licentie op de VVN Verkeersmethode. Kan ik dit wel spelen met mijn klas?

Ja, dat kan. De eerste Minecraft-wereld voor groep 5/6 is voor alle basisscholen beschikbaar.

De overige drie werelden worden dit schooljaar (21/22) nog ontwikkeld en uitgebracht en zijn alleen voor licentiehouders van de VVN Verkeersmethode beschikbaar. 

Goed om te weten is dat VVN Minecraft Verkeerseducatie een aanvulling is op de VVN Verkeersmethode voor groep 5/6. Slechts een deel van de leerdoelen uit de methode komen in VVN Minecraft Verkeerseducatie aan bod. Het is dus aan te raden om de VVN verkeersmethode te gebruiken en VVN Minecraft Verkeerseducatie aanvullend met de klas te spelen.  

Kan ik VVN Minecraft Verkeerseducatie als vervanger voor de verkeersles gebruiken?

Nee, VVN Minecraft Verkeereducatie is echt een aanvulling op de VVN Verkeersmethode (groep 5/6). Het is een verdieping op een deel van de leerdoelen uit de VVN Verkeersmethode en dekt daarmee dus niet alle leerdoelen af die voor goed verkeersonderwijs nodig zijn.  

VVN Minecraft Verkeerseducatie wordt nu gratis aangeboden. Blijft het gratis?

De eerste wereld van VVN Minecraft Verkeerseducatie wordt gratis aangeboden en is voor alle basisscholen te gebruiken.

De overige drie werelden worden dit schooljaar (21/22) nog ontwikkeld en uitgebracht en zijn alleen voor licentiehouders van de VVN Verkeersmethode beschikbaar. Deze zijn in het schooljaar 22/23 nog gratis te gebruiken voor alleen licentiehouders. Vanaf schooljaar 23/24 zullen deze werelden als optionele betaalde module worden aangeboden. 

Komt VVN Minecraft Verkeerseducatie ook beschikbaar voor andere groepen?

We zijn van plan om ook voor groep 7/8 en groep 4 VVN Minecraft Verkeerseducatie te ontwikkelen. Deze zullen t.z.t. als optionele betaalde module worden aangeboden binnen de VVN Verkeersmethode.