Meld u nu aan voor de opfriscursus voor oudere verkeersdeelnemers

Opfriscursus ouderen voorziet in behoefte

Voorrangsregels, hoe zit dat ook alweer?

De opfriscurssussen die Veilig Verkeer Nederland in het hele land organiseert, blijken te voorzien in een behoefte. Vooral bij oudere verkeersdeelnemers is er de behoefte om hun verkeerskennis bij te spijkeren. Veel mensen zullen het herkennen: je doet één keer in je leven examen en daarna gebeurt er niets meer aan het opfrissen van de verkeerskennis. Intussen verandert er behoorlijk veel in het verkeer. Er komen nieuwe verkeersborden, voorrangsregels veranderen en de inrichting van de weg is anders. "In de afgelopen 15 jaar is 40% van de verkeersregels gewijzigd. Wij merken dan ook dat de vraag naar een goede opfriscursus groeit", zegt Rob Stomphorst, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland. 

Veilig door het verkeer

Veilige mobiliteit voor senioren is al jarenlang een belangrijk doel van Veilig Verkeer Nederland. Hoewel senioren vaak veel verkeerservaring hebben, zijn ze soms erg kwetsbaar in het verkeer en hebben ze een vergroot risico om betrokken te raken bij ongevallen. Om oudere verkeersdeelnemers te helpen zich veilig door het verkeer te bewegen, organiseert Veilig Verkeer Nederland diverse cursussen voor automobilisten, fietsers en scootmobielgebruikers. 

Wilt u ook deelnemen aan een opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland bij u in de buurt? U kunt zich direct aanmelden via dit aanmeldformulier