Spectaculaire aftrap 'De scholen zijn weer begonnen' in Amsterdam

Nieuwe schooljaar start op 18 augustus voor de kinderen in regio noord

De aftrap van de jaarlijkse VVN-campagne 'De scholen zijn weer begonnen' vond plaats vanochtend in Amsterdam. Anders dan voorgaande jaren richt de campagne zich dit jaar niet alleen op volwassenen maar juist ook op de kinderen zelf. 

Veilig Verkeer Nederland heeft kinderen gevraagd welk deel van hun schoolroute zij het gevaarlijkst vinden. Uit de ruim 80 inzendingen is per provincie een winnaar gekozen. Deze twaalf kinderen die de onveilige locatie hebben doorgegeven, hangen op de door hen uitgekozen plaats het bekende spandoek van De scholen zijn weer begonnen op. De eerste winnaar, Jonas uit Amsterdam, deed dat op 18 augustus tijdens het startmoment van de campagne in Amsterdam. Presentatrice Anoukvan Nickelodeon was aanwezig om het startmoment te presenteren.

Daarnaast werd er vandaag de verkeerssong 'De Baas' gelanceerd. Veilig Verkeer Nederland en Shell willen kinderen op een speelse manier bij verkeersveiligheid betrekken met het uitbrengen van de single en videoclip 'De Baas' . 'De Baas' werd opgenomen met hiphopartiest Monsif en wordt cadeau gedaan aan alle basisscholen in Nederland en is te downloaden via Itunes. De song sluit aan bij het Mobiele Verkeersplein van Shell en Veilig Verkeer Nederland, waarmee kinderen al sinds meer dan drie jaar spelenderwijs verkeersregels leren.