Oefenen voor het VVN Verkeersexamen!

Vanaf vandaag kunnen leerlingen weer oefenen voor het VVN Verkeersexamen

Op donderdag 16 april is het VVN schriftelijk Verkeersexamen. Daarna stappen ook veel kinderen op de fiets voor het praktijkexamen. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus kunnen alle leerlingen weer oefenen zodat ze straks met het felbegeerde Verkeersdiploma naar huis gaan. 

Oefen online met oude verkeersexamens

Op de oefensite (examen.vvn.nl) kunnen leerlingen verkeersexamens van voorgaande jaren doen. Voor leerkrachten staan er op deze website informatie en tips. De dag na het schriftelijk Verkeersexamen staat er op de website een herexamen voor leerlingen die in eerste instantie zijn gezakt. De oefensite is beschikbaar van 2 maart t/m 12 juni 2015. 

Speel de quiz op het digibord

Leerkrachten kunnen met de hele klas de examenquiz spelen op het digibord. De examenvragen worden getoond op het digibord, en de kinderen moeten de vragen binnen de tijd beantwoorden. 

Oefen thuis de praktijk in de Verkeersexamenapp

Ouders kunnen met hun zoon of dochter oefenen met behulp van de VVN Verkeersexamenapp. De app helpt bij het veilig fietsen van dagelijkse routes en het oefenen van de route van het VVN praktisch Verkeersexamen. De VVN Verkeersexamenapp is beschikbaar in de app-stores van iPhone en Androidtoestellen, zoekwoord: verkeersexamen. De app is ook te downloaden via Google Play en Itunes.