Yes-R geeft in Volendam aftrap voor het VVN Verkeersexamen

VVN stimuleert ouders om meer te oefenen met hun kinderen in het verkeer

Op basisschool De Springplank in Volendam krijgt het verkeersexamen in groep 7 wel een heel bijzonder tintje. Rapper Yes-R is vanochtend bij de school aanwezig om de kinderen succes te wensen voor het verkeersexamen. En dat niet alleen, Yes-R maakt ook zelf het VVN schriftelijk Verkeersexamen om te kijken hoe goed hij op de hoogte is van alle verkeersregels. Hij geeft daarmee de aftrap van het landelijke VVN Verkeersexamen. Vandaag maken ruim 200.000 leerlingen uit groep 7 en/of 8 het VVN schriftelijk Verkeersexamen. In de komende weken stappen ook veel leerlingen op de fiets voor het praktijkexamen. 

Veilig Verkeer Nederland besteedt naast verkeerseducatie op scholen ook veel aandacht aan de verkeersopvoeding door ouders. Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat 25% van de ouders het verkeersgedrag hooguit eens per maand oefent met hun zoon of dochter en een tiende zelfs helemaal nooit. Toch is er bij het oefenen in het verkeer een belangrijke rol weggelegd voor de ouders. José de Jong, woordvoerder Veilig Verkeer Nederland: “Het oefenen in het verkeer is belangrijk om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Ouders kunnen hun kinderen coachen in het verkeer, bijvoorbeeld als ze samen naar school fietsen of lopen. Het doel is dat zij de straat op gaan met hun kinderen en het goede voorbeeld geven. Hoe vaker de kinderen aan het verkeer deelnemen, hoe meer ervaring en inzicht zij opdoen; De VVN Verkeersexamenapp biedt die hulp en voorkomt spelenderwijs dat er fouten worden gemaakt.’’

Veilig Verkeer Nederland stimuleert ouders om verkeersgedrag in de praktijk te oefenen met hun kinderen met de speciaal hiervoor ontwikkelde Verkeersexamenapp voor smartphones en tablet.