Coop steunt de campagne De Scholen zijn weer begonnen met de actie Bike to School

VVN is trots op de samenwerking met de nieuwe partner COOP die met Bike to School VVN's campagne "De scholen zijn weer begonnen" steunt.

 

Vandaag was de aftrap van de actie Bike to school van Coop. Meer dan driehonderd kinderen van vijf scholen uit Apeldoorn testten vandaag onder aanvoering van Zapplive-presentatoren Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand hun verkeerskennis in de allereerste 'Bike to School Verkeersquiz’.

De ludieke quiz was onderdeel van een landelijke missie van Veilig Verkeer Nederland en Coop Supermarkten om aandacht te vragen voor een serieus onderwerp: het grote aantal verkeersongelukken met schoolgaande kinderen aan het begin van ieder schooljaar. Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar zelfs twee keer zo groot als in de rest van het jaar.

En daar moet een eind aan komen, vinden Veilig Verkeer Nederland en Coop Supermarkten. Zij werken dit jaar voor het eerst samen met als missie om het toenemend aantal verkeersongelukken met kwetsbare kinderen aan het begin van het nieuwe schooljaar te verminderen.

Veilig Verkeer Nederland richt zich daarbij vooral op de automobilist, Coop richt zich met allerlei acties in en rond de winkels op kinderen en hun ouders. De verkeersquiz is ook online beschikbaar: www.biketoschool.nl/verkeersquiz

De deelnemende basisscholen uit Apeldoorn waren; de Reiziger, de Sjofar, het Kompas,   PCBO De Diamant - Beemte en de Sebastiaan. Het Kompas en PCBO De diamant - Beemte kwamen als winnaars uit de bus.