Heel veel succes met het VVN Verkeersexamen!

200.000 kinderen doen vandaag het VVN theoretisch Verkeersexamen

Het VVN Verkeersexamen is hét verkeersmoment van het schooljaar. 200.000 kinderen uit groep 7 en/of 8 maken vandaag het VVN theoretisch Verkeersexamen. En veel kinderen stappen ook op de fiets voor het praktijkexamen. Spannend, maar wel erg belangrijk, want veilig door het verkeer gaan is letterlijk van levensbelang.

Theorie en praktijk

Het VVN theoretisch Verkeersexamen toetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen, voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties en of ze zich bewust zijn van het belang van veilig verkeersgedrag. Maar de praktijk is minstens zo belangrijk. Tijdens het VVN praktisch Verkeersexamen toetsen we daarom of leerlingen de opgedane verkeerskennis kunnen toepassen en veilig gedrag vertonen in het echte verkeer.

Een goede voorbereiding...

In aanloop naar het VVN Verkeersexamen wordt er flink geoefend. De oefensite van Veilig Verkeer Nederland, waar kinderen kunnen oefenen met oude examens, wordt honderdduizenden keren bezocht. Ook is er de Verkeersexamenapp, waarmee ouders met hun kind de route voor het VVN praktisch Verkeersexamen kunnen oefenen.

Geslaagd? Maak kans op een action cam!

Ben je geslaagd, dan krijg je natuurlijk het felbegeerde VVN Verkeersdiploma. Dat mag de hele buurt weten! Laat het zien en download de poster. Pimp de poster, plak ‘m op je raam en maak er een foto van. Mail de foto naar VVN  (educatie@vvn.nl) en maak kans op een action cam of een van de troostprijzen.