Samen met SafeDrivePod smartphonegebruik in de auto terugdringen

VVN en SafeDrivePod roepen de top van bedrijven op om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Vandaag ondertekenden VVN directeur Felix Cohen en Paul Hendriks, directeur van SafeDrivePod, een samenwerkingsovereenkomst ze toezeggen om zich gezamenlijk in te zetten voor de verkeersveiligheid in Nederland. Een samenwerking die is ontstaan nadat verkeersminister Melanie Schultz een oproep deed om smartphonegebruik in de auto technisch onmogelijk te maken. In een programma rondom het thema smartphones en verkeer, vragen we gezamenlijk aandacht voor het ongewenste gebruik van de smartphone tijdens verkeersdeelname, de bewustwording als het gaat om het belang van aandacht op de weg verhogen en bedrijven betrekken die veel auto’s op de weg hebben. Veilig Verkeer Nederland geeft bekendheid aan het uitvoeringsproject en de bijbehorende campagne en SafeDrivePod levert de technische oplossing. 

Felix Cohen, directeur Veilig Verkeer Nederland: "Het aantal verkeersdoden stijgt jaarlijks, met name als gevolg van afleiding door het gebruik van de smartphone. Dat er een technische oplossing beschikbaar is die de afleiding voorkomt, maakt het voor Veilig Verkeer Nederland logisch om deze samenwerking aan te gaan”.  

Paul Hendriks, directeur SafeDrivePod: “Veilig Verkeer Nederland heeft zich bewezen als een zichtbare en krachtige organisatie die in staat is maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen. Wij verheugen ons op de samenwerking”. 

​Verschillende bedrijven die veel auto's op de weg hebben werken al met SafeDrivePod. Lidy van Hout, HR directeur G4S: "Als veiligheidsbedrijf werkt G4S dagelijks aan een veilige werk-, woon- en leefomgeving voor haar klanten en medewerkers. Dagelijks hebben wij gemiddeld 800 voertuigen op de weg. Naast een road safety programma dat wij onze medewerkers aanbieden, is de SafeDrivePod een mooie preventieve oplossing om de kans op ongelukken te verkleinen."