Speed-pedelec krijgt bromfietskenteken

De 'high speed e-bike' krijgt vanaf 1 januari 2017 een bromfietskenteken

Heb je een hele snelle fiets en ga je harder dan 25 km per uur? Dan ben je waarschijnlijk in het bezit van een speed-pedelec. Vanaf 1 januari 2017 veranderen de regels voor fietsen met elektrische trapondersteuning met een maximale snelheid tussen de 25 km en de 45 km per uur. Door nieuwe Europese en Nederlandse regels is de speed-pedelec vanaf deze datum voor de wet een bromfiets in plaats van een snorfiets. Ben je al in het bezit van een een speed-pedelec met een snorfietskenteken? Dan zet de RDW dit kosteloos voor je om naar een bromfietskenteken. Als je na 1 januari 2017 een nieuwe speed-pedelec koopt, krijgt deze automatisch een bromfietskenteken.

Let er op dat je inderdaad voor 1 april 2017 een brief van de RDW ontvangt, zo niet; neem dan zelf contact op met de RDW. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je vóór 1 juli 2017 een gele bromfietskentekenplaat op de fiets hebt. Op 1 juli 2017 moeten alle speed-pedelecs een bromfietskentekenplaat hebben en gelden de regels voor de bromfiets. Je mag zelf kiezen of je een goedgekeurde bromfietshelm of speed-pedelec-helm draagt.

Up-to-date informatie over de regels met betrekking tot de speed-pedelec lees je uitgebreid op de website van de Rijksoverheid.

Trefwoorden

speed-pedelec