Veilig Verkeer Nederland breidt opfriscursus uit

Test jezelf! Hoe staat het met jouw verkeerskennis?

De online VVN Opfriscursus is vanaf nu uitgebreid met nieuwe vragen. De online test bevat nu 500 verkeersvragen, voor zowel automobilisten, fietsers, voetgangers en scootmobielgebruikers, waarmee je je verkeerskennis kunt testen.

De online opfriscursus is sinds de lancering in 2015 al meer dan 500.000 keer gedaan. Dit enorme aantal geeft aan dat er behoefte is aan kennis over de verkeerstheorie. Met deze test kunnen senioren, maar jonger mag natuurlijk ook, zichzelf testen hoe het met de kennis van de verkeerstheorie gesteld is. 

Mocht er na het doen van de online test behoefte zijn aan meer uitleg, dan kun je je opgeven voor een opfriscursus bij jou in de buurt. Overal in het land organiseren VVN afdelingen opfriscurssusen voor oudere automobilisten, fietsers en scootmobielgebruiker. De VVN afdeling Nederweert organiseert de opfriscursus voor verschillende doelgroepen. In mei vond hun scootmobielcursus plaats:

De jongste deelnemer was 56 jaar en rijdt al 10 jaar op een scootmobiel. De oudste deelnemers waren twee krasse heren van 90 jaar! We behandelen de verkeersregels en leren hen omgaan met lastige verkeerssituaties en obstakels op de weg. We vinden het belangrijk dat we zoveel mogelijk bestuurders bereiken met deze cursus. Dus iedereeen die gebruik maakt van een scootmobiel en hier beter mee wil leren omgaan is welkom.