Veilig Verkeer Nederland en HEMA helpen ouders met 'loslaten' met de BE SEEN Collectie

De meeste kinderen gaan tussen hun 9e en 11e jaar zelfstandig fietsen. Eerst naar school en na schooltijd naar vriendjes, vriendinnetjes, naar de sportclub of naar muziekles. Voor hun ouders is het lastig om ze 'los te laten'.

Maar dit is wel nodig! Voor kinderen is het veiliger wanneer zij veel oefenen en dus veel ervaring in het verkeer opdoen. Veilig Verkeer Nederland en HEMA willen ouders daarbij helpen.
 

Je kind zelfstandig laten fietsen is al een grote stap. Laat staan in het donker of bij weer met slecht zicht! "Mijn dochter vroeg op een gegeven moment of zij alleen mocht fietsen en ik wilde ook graag dat zij dat kon. Maar in het donker vind ik dat nog een beetje eng",

aldus een ouder. 

Veilig Verkeer Nederland en HEMA bedachten een oplossing die het best aangeduid kan worden als 'Verkeersveiligheid op z'n leukst'. Namelijk simpelweg geïntegreerd in kinderkleding en accessoires. Veilig Verkeer Nederland deed onderzoek onder 400 ouders van kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. De helft van de ouders vindt het niet genoeg wanneer hun kinderen alleen de standaard verlichting op hun fiets hebben. Zij vinden dat reflectie in of op de kleding daar iets aan toevoegt. Maar liefst 39% van de ouders zou zijn of haar kind eerder in het donker laten fietsen wanneer het reflecterende kleding draagt.

Trefwoorden

zichtbaarheid hema