Veilig Verkeer Nederland gaat samen met blogger automobilist verleiden

Voormalig smartphone-verslaafde wil overtuigen met authentieke verhalen

Veilig Verkeer Nederland werkt samen met de politiek en het  bedrijfsleven aan oplossingen voor het levensgevaarlijke gebruik van smartphones in het verkeer. Naast de pieken van aandacht die het onderwerp daardoor krijgt, willen we nu door wekelijkse blogposts van Ronald Faas het onderwerp doorlopend en structureel onder de aandacht brengen.  Felix Cohen, ditecteur van VVN licht toe:

"Er is nog veel te winnen: uit onderzoek blijkt dat 87% van de automobilisten onderweg appt. Cijfers van verzekeringsmaatschappijen laten intussen ook al zien dat er bij 1 op de 10 ongevallen sprake is van smartphone-gebruik. Daarom hebben we het spontane initiatief van Ronald verwelkomd. We steunen het van harte en zullen zijn blog ook zo goed en vaak als mogelijk onder de aandacht brengen. Als maatschappelijke organisatie bouwen wij op inspanningen van heel veel vrijwilligers. Dit is daar weer een mooi voorbeeld van.”  

Ronald Faas, vertelt hoe hij tot zijn aanpak is gekomen:

"Na een miljoen kilometers waarin ik gebruik van telefoon in de auto gewoon vond en het ook in mijn omgeving feitelijk werd geaccepteerd, kreeg ik deze zomer een 'wake-up call'. Voor mij een reden om resoluut te stoppen. Als ik de enige ben die stopt, schiet dat nog niet op. Daarom ben ik mijn ervaringen gaan opschrijven om ze in column-vorm te publiceren. Elk verhaal is positief bedoeld. Ik probeer mensen te motiveren en te stimuleren: als ik het kan, is het zeker voor meer mensen doenbaar. Supertrots dat ik hierbij nu samen met het gerespecteerde VVN mag optrekken."

Het blog is te volgen via ikrijdsmartzonderphone.nl.