WegwijsVR genomineerd voor Computable Awards

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in het onderwijs

Het project WegwijsVR, dat Veilig Verkeer Nederland en Interpolis samen ontwikkelden, is genomineerd voor een Computable Award. Dit innovatieve project maakt kans op de award in de categorie ICT-project van het jaar in het onderwijs. De Computable Awards worden gezien als de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland. Vanaf nu kan er gestemd worden op de genomineerde projecten.

Wegwijs VR

Kinderen gaan gemiddeld met negen jaar zelfstandig naar school, onderzocht Veilig Verkeer Nederland. Juist deze verkeersdeelnemertjes vormen één van de grootste risicogroepen. Vorig jaar waren er 729 gewonden en tien doden onder jonge kinderen te betreuren. Om dit aantal terug te dringen, ontwikkelden Veilig Verkeer Nederland en Interpolis een revolutionaire virtual reality-tool: WegWijsVR.

De speciaal ontwikkelde virtual reality-tool WegWijsVR schotelt jonge weggebruikers spelenderwijs én in hun eigen vertrouwde omgeving verkeerssituaties voor. Kinderen lopen of fietsen virtueel hun weg van en naar hun eigen school, in verschillende verkeerssituaties. Daartoe is het gebied van 1,5 kilometer rondom de school, op basis van foto’s en dus zeer realistisch als 3D-model in kaart gebracht; een wereldprimeur voor een verkeerstraining. WegwijsVR kan een solide toevoeging zijn op de verkeersles op school via de bestaande VVN-Verkeersmethode. Meekijkende ouders - want de tool is vooral ontwikkeld voor thuisgebruik - kunnen zien bij welke situaties hun kind nog extra aandacht of sturing nodig heeft. Deze vorm van ouderparticipatie op het terrein van verkeerstraining is uniek.  Voor WegWijsVR is geen specialeVR-bril nodig. Het werkt als app op de gangbare smartphones met een kartonnen smartphonehouder.

Stem op WegwijsVR

Vanaf nu kan iedereen zijn stem uitbrengen op de genomineerden van de Computable Awards. Helpt u ons aan de Computable Award voor dit innovatieve project? Stem op WegwijsVR!