Wat zijn jouw goede verkeersvoornemens?

Ook jij kan bijdragen om het verkeer een stukje veiliger te maken

Goede voornemens

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Een heel leeg jaar met nieuwe kansen ligt weer voor ons. Niet voor niets gaan veel Nederlanders in deze periode nadenken over goede voornemens. Of je ze nou serieus probeert vol te houden of dat je het eigenlijk maar onzin vindt, een nieuw begin is vaak wel een goed moment om te kijken wat je zou kunnen en willen veranderen. 

Wij dagen je uit om dit jaar ook eens na te denken over jouw verkeersgedrag. Ieder van ons is verkeersdeelnemer kunnen we wel stellen. Iedereen heeft dan toch ook belang bij veilig verkeer, zou je denken. En als we nog een stapje verder gaan; iedereen kan dan ook een steentje bijdragen om het verkeer wat veiliger te maken, nietwaar? 

Nieuwe gewoonte

Deze gedachtegang leidde bij ons tot de vraag; als je iets zou moeten kiezen, wat zou jouw goede verkeersvoornemen worden voor dit nieuwe jaar? En je hoeft het niet heel ingewikkeld te maken. Want wat als je er nou eens een gewoonte van maakt om je smartphone op te bergen in het dashboardkastje als je achter het stuur stapt. Als je vandaag nog je fietslicht laat repareren, en deze ook daadwerkelijk aanzet als je in het donker gaat fietsen. Geef het goede voorbeeld en wacht altijd voor het rode stoplicht als je wilt gaan oversteken. Steek je hand uit als je links of rechts afslaat. en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Meedoen is makkelijk

Het is dus eigenlijk heel makkelijk om een bijdrage te leveren aan verkeersveiligheid. Kleine moeite voor jou maar een groot plezier voor je medeweggebruiker. Daarom introduceren wij dit jaar 'Meedoen is makkelijk' waarin we iedereen in Nederland oproepen om zich net wat meer bewust te zijn van zijn verkeersgedrag. Als iedereen dit nou gaat toepassen, heeft dat toch een groots effect op de veiligheid van het verkeer in ons land?