Informatiedag veilig fietsen met een E-bike

Biddinghuizen

Veilig Verkeer en ANWB-mentoren Nederland in actie.

 

Veilig Verkeer en ANWB-mentoren Nederland in actie.

Het toenemende aantal ongevallen met E-bikes, vooral onder senioren baarde ons zorgen. Er wordt op dit moment nagedacht over het aanpassen van de infrastructuur, maar dat is nog niet klaar. In die tussentijd niets doen was voor ons geen optie.  Daarom organiseerden VVN en ANWB-mentoren een middag speciaal voor senioren met een E-bike.  Op 25 september kwamen 17 deelnemers naar Biddinghuizen. Ze werden ontvangen in Het Koetshuis en kregen daar eerst een stuk theorie over de verkeersregels, speciaal voor fietsers

Na een kopje koffie ging het gezelschap naar buiten voor een drietal activiteiten.

Buitenactiviteit
VVN had een parcours uitgezet om de behendigheid op de fiets te verbeteren. Korte bochten draaien, hobbels nemen, richting aangeven en een remproef kwamen daarin aan bod. Een mooie gelegenheid voor iedereen om zijn/haar vaardigheid te verhogen.
Uitleg fietsenmaakster
De plaatselijke fietsenmaker gaf voorlichting over de verschillende soorten E-bikes en van een aantal deelnemers werden zadel en stuur opnieuw afgesteld. Ook konden nieuwe E-bikes worden uitgeprobeerd.
Dorpsrit
De ANWB mentoren namen de deelnemers mee op een korte fietstocht door het dorp. Onderweg waren er genoeg aandachtspunten. Borden, voorrangssituaties, inrichting van woonstraten maar ook het oefenen van af- en opstappen.

Wat speelt er in jouw buurt?