Opfriscursus Rijvaardigheid 2023

Ermelo

Opfriscursus rijvaardigheid voor senioren 2023:     14 en 16 november in Ermelo. 

 

De rijvaardigheidsrit is op vrijwillige basis en heeft geen gevolgen voor het bezit en gebruik van uw rijbewijs! Ook de door u behaalde resultaten worden alleen aan u kenbaar gemaakt!

Veel interesse bij de theorieles

De opfriscursus rijvaardigheid voor senioren gaat in 2023 plaatsvinden op 14 en 16 november, in Ermelo.

  1. Theorie.   14 november.  De Muzenhof  Leuvenumseweg   Aanvang  09.30 uur

De doelstelling is de mogelijk weggezakte theoretisch kennis van de verkeersregels en verkeerstekens weer onder de aandacht te brengen. Deze theoretische kennis wordt verzorgd door de heer Edwin Nagtegaal van rijschool Roording te Putten.

Daarna worden een aantal verkeerssituaties afgebeeld waarbij de deelnemers schriftelijk de antwoorden dienen te geven. Vervolgens worden die zelfde beelden met antwoord vertoond en met de deelnemers besproken. 

In de koffiepauze mogen er vragen worden gesteld.  Deze vragen worden door Edwin Nagtegaal na de pauze uitgebreid behandeld.

Rond12.00 uur wordt het theoretisch gedeelte besloten.

  1. Praktische rijvaardigheid.  16 november.  Tijd volgt na de indeling.

Het praktisch gedeelte bestaat uit het rijden met eigen auto onder begeleiding van een rijinstructeur. De doelstelling is het aanscherpen van de rijvaardigheid d.m.v. adviezen van de rijinstructeur tijdens en na de rit.

Na kennismaking met de instructeur gaan de deelnemers met eigen auto een rit maken. De route word bepaald door de instructeur, en duurt rond de 35 minuten.  Na de rit wordt deze uitgebreid besproken en wordt een bewijs van deelname uitgereikt.

Tussendoor worden de deelnemers in de gelegenheid gesteld om aan een ‘remreactietest’ en een ‘alcohol-nabootstest’ deel te nemen. Deze testen worden verzorgd door de organisatoren met het door VVN ter beschikking gestelde materiaal.

De kosten zij € 25,- per persoon, te voldoen bij de theorieles.

AANMELDEN:  

M. van den Brink, telnr.  351488,   email :  da.brink@chello.nl

J. Mol                    telnr.  557732,   email :  molzwal@hetnet.nl      

 

 

 

rem reactietest
goede samenwerking
doe ging het?

Wat speelt er in jouw buurt?