De scholen zijn weer begonnen

Na de zomervakantie vallen er bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren dan in de rest van het jaar. Daarom roepen we in deze periode automobilisten op om meer rekening te houden met fietsende scholieren. Ook geven we ouders advies over voorbereidingen op de nieuwe fietsroute naar het voortgezet onderwijs. Dit doen we samen met gemeenten, scholen, ouders en het bedrijfsleven. En ook graag samen met jou!

Scholen-begonnen

Meer slachtoffers onder scholieren

Wist je dat er in de periode na de zomervakantie elke dag 1 complete schoolklas op de eerste hulp terechtkomt als gevolg van een verkeersongeval? Ieder jaar zien we in de ongevalstatistieken een piek in de weken na de zomervakantie. Met name onder fietsende scholieren. De campagne De scholen zijn weer begonnen, die ervoor zorgt dat automobilisten meer rekening houden met fietsende scholieren, is dus nog steeds hard nodig.

Samen campagne voeren 

Elk jaar is de campagne De scholen zijn weer begonnen overal in het land te zien. De campagne wordt groots opgezet in samenwerking met gemeenten, scholen en het bedrijfsleven. Ook dit jaar loopt de campagne in elke vakantieregio gedurende 3 weken:

  • Regio zuid: 12 augustus t/m 30 augustus 2019
  • Regio noord: 19 augustus t/m 6 september 2019
  • Regio midden: 26 augustus t/m 13 september 2019

Wat speelt er in jouw buurt?