Shotgun promotieteam op Van Oers Marathon in Etten-Leur

Op zondag 27 oktober stond het Shotgun-promotieteam van Veilig Verkeer Nederland op Van Oers Marathon Brabant in Etten-Leur. Het project Shotgun is gericht op jongeren en afleiding in het verkeer. Het promotieteam van Shotgun bezoekt evenementen in Brabant om jongeren duidelijk te maken hoe belangrijk de rol van de bijrijder is om de veiligheid tijdens het autorijden te verbeteren.

Team Shotgun op pad

Jonge bestuurders en hun bijrijders zijn vaker slachtoffer van een auto-ongeval dan meer ervaren automobilisten. Afleiding speelt hierbij een grote rol. Veilig Verkeer Nederland ziet niets liever dan dat deze ongeval cijfers dalen en voert daarvoor sinds 2010 de campagne Shotgun. In de VS is de Shotgun alom bekend en wordt er onder jongeren gestreden om deze best seat of the car. Veilig Verkeer Nederland koppelt daar verantwoordelijkheden aan. De Shotgun is degene die op de bijrijderstoel zit en die ervoor zorgt dat de chauffeur minder snel afgeleid kan worden. Als Shotgun neem je de telefoon aan, bedien je de navigatie, verzorg je de muziek, zorg je ervoor dat vrienden achterin de chauffeur niet afleiden en durf je er wat van te zeggen als er riskant gereden wordt.

Meer informatie via www.shotgun.nl en facebook.com/shotgunnl.

Virtual reality

Om jongeren te wijzen op de risico’s van afleiding in de auto en het elkaar aanspreken op gevaarlijk rijgedrag is er een virtual reality game Shotgun ontwikkeld. Deze virtual reality game laat jongeren een uitdagende game spelen, maar tegelijkertijd iets leren over hun rol in de auto. Shotgun 360 is te downloaden als app voor IOs en Android toestellen.

Wat speelt er in jouw buurt?