Controle fietsverlichting

Heeze, Leende, Sterksel

Ook deze herfst zijn de fietsen van de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 van de basisscholen in onze gemeente weer gecontroleerd!

fietscontrole 2019

De afdeling Heeze-Leende van Veilig Verkeer Nederland controleerde dit jaar in de maand oktober en november de verlichting van de fietsen van de scholieren van alle basisscholen in onze gemeente. De fietsen van de groepen 3 tot en met 8 werden gecontroleerd. Ook de plaatselijke rijwielhandelaren Paul Tonnaer en Fietsservice Leende deden aan deze actie mee. Zij repareerden ter plaatse de kleine gebreken aan de verlichting.

In totaal werden 790 fietsen gecontroleerd, bijna honderd meer dan een jaar eerder. In totaal hadden 95 fietsen een klein gebrek dat ter plaatse werd hersteld door de rijwielhandelaren. Verder werden er 54 fietsen afgekeurd omdat het licht niet ter plekke door de rijwielhandelaar kon worden hersteld of dat er geen verlichting op de fiets aanwezig was.

Bij de fietsverlichtingscontrole in Leenderstrijp kwam ook wethouder De Win langs, het was die dag de dag van de fietsverlichting in Brabant. Op de  foto kan je zien dat de Leender fietsenmaker niet alleen werkt aan de fietsveiligheid van de kinderen, maar ook aan het milieu: hij was met de bakfiets!

De verlichtingsactie werd mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Noord-Brabant en de gemeente Heeze-Leende. De controle werd uitgevoerd door vrijwilligers van VVN, ondersteund door enkele vrijwilligers van de KBO Heeze.