Dode hoek lessen op de basisscholen

Het is voor velen, maar vooral voor kinderen moeilijk zich te realiseren hoe moeilijk het voor een vrachtwagen chauffeur is alles om hem heen te zien: het bekende gevaar van de dode hoek.

Dode hoek les

Kinderen van de basisscholen in Heeze-Leende krijgen les om te begrijpen dat een vrachtwagen chauffeur niet alles tegelijk kan overzien en dat hij bepaalde punten om hem heen helemaal niet kan zien, de beruchte dode hoek. Een ervaren instructeur gaat de kinderen hier alles over vertellen en laat ze dit zelf ervaren door een echte full size vrachtwagen mee te nemen. Na de uitleg kunnen de kinderen dan door achter het stuur te gaan zitten zelf ervaren wat hij wel en wat hij niet kan zien, zer overtuigend dus. We hopen dat ze zich dit in het verkeer zullen blijven realiseren en zich er naar gaan gedragen. Deze les heeft in 2020 al plaats gevonden bij Kindcentrum De Parel en zal de komende maanden plaats vinden bij de andere scholen:

Dirk Hezius 15 september, St Jan 12 oktober, Trumakkers 13 oktober, De Talententoren 20 oktober, Merlebos 11 november en De Triangel 23 november steeds in de ochtend.

Voor meer informatie over dit soort lessen zie: vvn.nl/op-school/specials-en-gastlessen/verkeersles-dode-hoek