Opfriscursus verkeersregels

Heeze-Leende

Opfriscursus Verkeersregels weer een succes

opening cursus

Ook dit jaar organiseerde VVN, afd. Heeze-Leende, weer de opfriscursus voor oudere verkeersdeelnemers. In verband met de corona maatregelen konden er slechts 20 deelnemers worden ingeschreven. Dit was een groot succes en wij hebben de cursus twee keer georganiseerd, één keer in dorpshuis ’t Perron in Heeze en één keer in De Schammert in Leende. In totaal namen 40 mensen deel aan deze cursus. Door de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk gebleken om de cursus in Heeze op drie opeenvolgende dagen te organiseren. De derde dag van de cursus zal begin volgend jaar nog gehouden worden; als de corona maatregelen dit toelaten.

Aan de hand van een power-point presentatie kregen de deelnemers twee dagen de nieuwe verkeersregels uitgelegd en op de derde dag gaf de plaatselijke rijschoolhouder, Lau Verberne, uitleg over plaatselijke verkeerssituaties. Tevens kreeg iedereen een boekje waarin alle verkeersregels behandeld worden. Ook bestaat de mogelijkheid om in de eigen auto met de rijschoolhouder een uur te gaan rijden en tijdens dat uur wordt aandacht besteed aan verkeerssituaties, die de kandidaat moeilijk vindt.

Dankzij een subsidieverstrekking door de gemeente en de provincie Noord-Brabant kunnen de kosten beperkt blijven. De theoriemorgens en het boekje zijn gratis en voor één rijles betaalt u € 25,- aan de rijschoolhouder.