De Wingerd winnaar Verkeersdoolhof 2022

Groep 7 van ODBS De Wingerd in Roosendaal is winnaar geworden van het Roosendaals Verkeersdoolhof in 2022 voor scholen. Zij hadden de minste fouten gereden in alweer de 18e editie van het Verkeersdoolhof. Er waren leerlingen die het moeilijk vonden om de borden in de praktijk toe te passen, maar ook veel leerlingen die het parcours foutloos hebben gereden.

WInnaar verkeersdoolhof 2022

Ruim 750 leerlingen van 27 basisscholen uit de gemeente Roosendaal hebben van 22 tot en met 24 maart deelgenomen aan het Roosendaals Verkeersdoolhof. Dit is een oefening voor het verkeersexamen dat na de meivakantie wordt afgenomen. In park Vrouwenhof moesten de leerlingen laten zien dat ze de verkeersregels kennen. Alle mogelijke verkeerssituaties kwamen aan bod. Ook dit jaar waren er weer werkende (mini-) verkeerslichten in het doolhof geplaatst, wat een extra dimensie gaf. Gelukkig werd er nauwelijks door rood gereden. Aansluitend aan het doolhof gaven de medewerkers van Saver bij de vuilnisauto duidelijke uitleg over de dode hoek van vrachtauto’s en over de gevaren van de vuilnisauto’s in het bijzonder. Ook werden de fietsen gecontroleerd. Jammer genoeg was 20% van de fietsen niet helemaal in orde. Vaak een klein mankement dat makkelijk te verhelpen is, zoals géén bel of een kapotte bel of géén zijreflectie in wielen of op de banden. Deze leerlingen kregen een rode kaart mee naar huis waarop de mankementen stonden die in orde gemaakt moeten worden door de kinderen en hun ouders /verzorgers, nog vóór het praktisch verkeersexamen.

Veilig Verkeer Nederland afdeling Roosendaal heeft voor de beste 3 scholen bekers beschikbaar gesteld die maandag 28 maart zijn uitgereikt door de bestuursleden Lian Poppe en George Bolmers. Voor de uitreiking nam Lian nog even de meest gemaakte fouten op het parcours met de leerlingen door. De beste drie scholen waren ODBS De Wingerd uit Roosendaal die eerste werd, OB De Baayaert te Wouw werd 2e en JKC De Kroevendonk uit Roosendaal heeft de 3e prijs gewonnen. Gefeliciteerd!

 

De organisatie was in handen van Veilig Verkeer Nederland afdeling Roosendaal, Nationale Jeugdronde, gemeente Roosendaal, Da Vincicollege, Saver en vele vrijwilligers. De organisatie van het Roosendaals Verkeersdoolhof wenst alle leerlingen heel veel succes bij het komende verkeersexamen in mei.

Wat speelt er in jouw buurt?