Oversteekcoach

Een oversteekcoach begeleidt de kinderen veilig naar de overkant van de straat. Dit doen ze door mee over te steken met de kinderen wanneer het veilig is. Een oversteekcoach houdt geen verkeer tegen. Een oversteekcoach kan een ouder zijn maar bijvoorbeeld ook medescholieren van groep 7 of 8, na een korte ‘opleiding’.

De oversteekcoach mag worden ingezet (zonder opleiding, kleding, materialen, aanstelling zoals bij een Verkeersbrigadier. Met het observeren en het helpen van kinderen met oversteken, kun je daar ook een educatief project van maken: leer kinderen hoe ze met de situatie om kunnen gaan. Je kunt er voor kiezen om het permanent in te vullen of dat je hier bijvoorbeeld een actieperiode van maakt, hier zijn waarschijnlijk meer ouders voor te krijgen. De actieperiode kun je dan eventueel periodiek naar behoefte herhalen of besluiten om dit permanent zo te doen.

Meer informatie

Binnenkort is er een Verkeersouderspakket 'Veilig Oversteken' beschikbaar waarin alle informatie te vinden is. Heb je voor die tijd dringende vragen kan je hiervoor een mail sturen naar info@vvn.nl.