Verkeersles: Van 8 naar 1

Nu zitten ze nog in groep 8. Maar na de zomervakantie lopen en fietsen je leerlingen naar hun nieuwe school. Of pakken ze de bus, tram, trein of metro. Bereid ze goed voor op die nieuwe route. Hoe? Met onze special Van 8 naar 1.

Veilig Verkeer Nederland van 8 naar 1

Veilig naar school

De eerste dagen van een brugklasser op de nieuwe school zijn al spannend genoeg. Nieuwe school, klasgenootjes, vakken, leraren. Dan is het mooi als die nieuwe verkeersroute tenminste bekend terrein is en ze veilig door het verkeer kunnen.  

Hoe werkt Van 8 naar 1?

Van 8 naar 1 (V8N1) is een speciale uitgave van de VVN Verkeersmethode voor groep 7/8. Je kunt de les ook gebruiken als er op jouw school een andere verkeersmethode wordt gebruikt.

Van 8 naar 1 bestaat uit een digibordles met 10 opdrachten, printbladen, antwoordbladen en een handleiding voor jou als leerkracht. De opdrachten gaan over lastige verkeerssituaties op de route, veilig en onveilig fietsgedrag, een veilige fiets en fietsen in groepen. 

Zelfstandig of in groepjes

De losse opdrachten kun je naar eigen inzicht laten uitvoeren. Met de routeverkenning kunnen de kinderen zelfstandig of in groepjes aan de slag. Bij de praktijkopdrachten is hulp nodig van leerkrachten en/of (Verkeers)ouders. 

Werk samen met voortgezet onderwijs 

Van 8 naar 1 wordt nog leuker en waardevoller als er wordt samengewerkt tussen jouw school en het  voortgezet onderwijs. Laat brugklassers bijvoorbeeld komen vertellen over hun ervaringen op de route naar school.

Hierover kun je alvast afspraken maken met jouw leerlingen. Vraag ze volgend jaar een keer terug te komen op school om erover te vertellen. Zo zorg je voor een vast contact tussen de verschillende scholen. En je zorgt dat aandacht voor de nieuwe schoolroute een structureel karakter krijgt.

Bestellen

Van 8 naar 1 is een leuke verdieping op de reguliere verkeerslessen. Perfect voor groep 8 als het einde van het schooljaar in zicht is. De les kost € 71,- per school. Een gastles is mogelijk op aanvraag.

Prijs is inclusief btw en geldt voor schooljaar 2020-2021, prijswijzigingen voorbehouden.

Veilig Verkeer Nederland scholieren