Verkeersles: virtueel oefenen met WegWijsVR

Spelenderwijs en veilig vaardig worden in het verkeer kan met de WegWijs VR-app. In een levensechte 3D-omgeving oefenen kinderen zich veilig door het verkeer te bewegen en om te gaan met onverwachte situaties. Als fietser of voetganger. Met de schoolvariant kan zelfs virtueel worden geoefend in de eigen schoolomgeving. Net echt.

Veilig en levensecht oefenen

Hoe kun je kinderen op een coole en veilige manier leren omgaan met het verkeer? Dat kan met WegWijs VR. Dit is een uniek virtual reality-verkeersprogramma waarmee kinderen zelf online verkeerssituaties kunnen oefenen in een 3D-omgeving, die bijna echt lijkt. De app is bedoeld voor kinderen van groep 5 tot en met 8. Door het gameachtige spel leren ze omgaan met het verkeer en onverwachte  verkeersomstandigheden. Ook die rondom de eigen school. Ze verzamelen punten en kunnen klasgenootjes uitdagen mee te doen. Wie wint?

De kinderen krijgen in een 3D-omgeving opdrachten in het verkeer waarmee ze punten kunnen verdienen. Ze krijgen meteen feedback over de manier waarop ze dat doen én tips om veiliger te handelen. Doen ze het goed genoeg, dan mogen ze verder. Per oefenmodule zijn er verschillende niveaus. De opdrachten worden steeds moeilijker. Bij voorkeur wordt er minimaal 10 minuten per 14 dagen geoefend. Dat kan op school, thuis, of de buitenschoolse opvang zijn.

WegWijs VR voor school 

Bij de schoolvariant wordt een gebied van 1,5 kilometer rondom school, levensecht in de app opgenomen. Zo kunnen de kinderen virtueel oefenen met verkeerssituaties bij de eigen school.
Verder krijg je toegang tot een online platform en een dashboard voor rapportage. Met het dashboard volg je de resultaten en voortgang van je leerlingen. Door een korte toets af te nemen zie je welke vaardigheden nog lastig zijn, zodat hier extra op kan worden geoefend.

Op het online platform vind je aanvullend lesmateriaal, ook voor praktijklessen. Door het jaar heen worden er steeds nieuwe oefenmodules aan de app toegevoegd. Het programma heeft genoeg oefenmodules om de kinderen 36 weken te laten oefenen. Voorbeelden van modules: oversteken bij een zebrapad, fietsen op een gelijkwaardige kruising, fietsen op een voorrangskruising.

WegWijs VR voor thuis 

Met de app voor thuisgebruik kunnen veel voorkomende verkeerssituaties en -handelingen worden geoefend. De thuisversie is door iedereen gratis te downloaden in de appstores.

Aanvragen

WegWijsVR is ontwikkeld in samenwerking met onze partner Interpolis. Voor meer informatie en aanvragen kun je terecht op de website van WegWijsVR. 

WegwijsVR