Verkeerslessen voor groep 5 en 6

Onze methode voor groep 5/6 zit boordevol interactieve opdrachten, digibordlessen en de Situatiemaker waarmee je lokale verkeerssituaties kunt behandelen. Je krijgt 16 lessen van 30 minuten. Een heel schooljaar vol uitdagende verkeerslessen!

Iets voor jouw school? Bekijk het inkijkexemplaar en bestel meteen

Veilig Verrkeer Nederland Op Voeten en Fietsen

Structuur van de lessen

De lessen zijn opgebouwd volgens het IGDI-model, namelijk:

  1. Introductie: je start de les gezamenlijk met een prikkelend filmpje. Hiermee maak je via een vakoverstijgend onderwerp een bruggetje naar de lesinhoud.
  2. Instructie: duidelijke leerdoelen per les met focus op de verkeersregels en -afspraken. Met de verlengde instructie-opdracht neem je alle leerlingen op maat mee.
  3. Verwerking: de opdrachten toon je eenvoudig op het digibord, met of zonder antwoorden. Kinderen maken de opdrachten digitaal (of op papier). 
  4. Evaluatie: met de 'Kijk terug'-quiz test je op een speelse manier wat de kinderen van de verkeersles hebben opgestoken. 

Deze heldere opbouw vind je ook terug in de handleiding en in het lesmenu van de ondersteunende digibordlessen in Basispoort.

Een les duurt ongeveer 30 minuten en kan je naar wens uitbreiden met aanvullende materialen. Bijvoorbeeld de 'Begrippen mindmap' om de belangrijkste begrippen nog eens te oefenen. Of de ‘Kiezen maar’-opdrachten met een vakoverstijgende ontwerpende of onderzoekende vraag. Ideaal om in te zetten voor tempodifferentiatie. De leerlingen maken de opdrachten op hun eigen niveau. Ook de thuisopdracht is vaste prik in elk nummer. Daarmee betrek je de ouders bij de lesstof op een leuke laagdrempelige wijze en stimuleer je de informele verkeerseducatie.

Digitale verkeerslessen

Via Basispoort kom je snel bij de Verkeerspoort waar je op één plek alles voor je verkeersles vindt. Digibordlessen, leerlingsoftware, toetsen, aanvullend lesmateriaal. Maar ook onze Situatiemaker waarmee je eenvoudig lokale verkeerssituaties kunt opzoeken, creëren en behandelen!

Inkijkexemplaar

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier het inkijkexemplaar!

Inkijkexemplaar VVN Verkeersmethode groep 5

Wat je krijgt

Er zijn 16 lessen die op vier momenten in het schooljaar verschijnen. Zo kunnen we aansluiten bij de actualiteit en bieden we lesmaterialen passend bij het seizoen. 

  • Kies je voor de digitale licentie, dan krijg je toegang tot de digibordlessen en het aanvullend materiaal in de VVN Verkeerspoort met leerlingsoftware (digitale verwerking). 
  • Kies je voor de werkboeklicentie, dan krijg je toegang tot de digibordlessen en het aanvullend materiaal in de VVN Verkeerspoort met papieren werkboekjes. 

Bestel nu!

Wil je voor het hele schooljaar superleuke digitale verkeerslessen voor groep 5/6? Plaats dan nu je bestelling en je bent goed voorbereid op het nieuwe schooljaar!

  • De digitale licentie kost € 5,85 per leerling.
  • De werkboeklicentie kost € 5,96 per leerling.

Prijzen zijn inclusief btw en gelden voor schooljaar 2020-2021, prijswijzigingen voorbehouden. 

Veilig Verkeer Nederland groep 56