Download VVN Minecraft Verkeerseducatie

Je kunt nu de eerste wereld van VVN Minecraft Verkeerseducatie gebruiken in je verkeersles! Hier lees je hoe je Minecraft Education downloadt. 

Veilig Verkeer Nederland en Minecraft - verkeersborden

Wat leuk dat jij aan de slag wilt met VVN Minecraft Verkeerseducatie! Je speelt de game in Minecraft Education op Windows, Chromebook, MAC of iPad. Hieronder vind je een stappenplan, handleiding en instructievideo voor een goede installatie en gebruik van Minecraft Education en VVN Minecraft Verkeerseducatie.

Stappenplan

  1. Download VVN Minecraft Verkeerseducatie en pak het zip-bestand uit. Dit doe je door met je rechtermuisknop op het bestand te klikken en voor 'alles uitpakken' te kiezen. Zet dit bestand op een plek die je makkelijk kunt terugvinden, bijvoorbeeld je bureaublad.
  2. Download Minecraft Education als je dit nog niet hebt.
  3. Open Minecraft Education en log in met je Office365-account van school. 

  4. Importeer VVN Minecraft Verkeerseducatie in Minecraft Education.

  5. Kijk bij 'mijn werelden' om VVN Minecraft Verkeerseducatie te starten.  

  6. Veel gameplezier!  

Bekijk de instructievideo van IT Randsteden.

Veelgestelde vragen

Bij wie kan ik terecht met vragen over de installatie?

Zijn er problemen bij de installatie, dan kan je altijd contact opnemen met IT Randsteden (033 45 69 853). Heb je vragen over de VVN Verkeersmethode? Neem dan contact met ons op.

Ik heb Minecraft geïnstalleerd, maar hij opent VVN Minecraft Verkeerseducatie niet?

Om VVN Minecraft Verkeerseducatie te kunnen spelen heb je Minecraft Education nodig. Dit is iets anders dan gewoon Minecraft. Je kunt Minecraft Education gratis downloaden, zie ook het stappenplan hierboven.

Is VVN Minecraft Verkeerseducatie ook op een Chromebook te spelen?

Ja, dat is mogelijk! Je kunt Minecraft Education installeren op een Chromebook. Ook is het mogelijk om VVN Minecraft Verkeerseducatie te downloaden en te openen en te spelen op een Chromebook. Hier vind je handige informatie over bestanden openen, opslaan of verwijderen en het instellen van Minecraft Education op Chromebooks. Of bekijk de handleiding ‘Minecraft Education instellen op Chromebooks’ van APS IT Diensten.

Is VVN Minecraft Verkeerseducatie te spelen op een iPad?

Ja, dat is mogelijk! Download Minecraft Education vanuit de App Store en installeer het. Vervolgens download je VVN Minecraft Verkeerseducatie. Wanneer je op de download klikt kan je rechtsboven in het scherm voor de optie kiezen om VVN Minecraft Verkeerseducatie te open in Minecraft Education. VVN Minecraft Verkeerseducatie laadt en opent dan automatisch in Minecraft Education.

Minecraft Education herkent het bestand VVN Minecraft Verkeerseducatie niet?

Lukt het niet om VVN Minecraft Verkeerseducatie te importeren in Minecraft Education? Dat komt mogelijk doordat het bestand vanaf onze website een .zip-bestand is. Dit bestand moet je eerst uitpakken voordat je het kan uploaden in Minecraft Education. Uitpakken doe je door met je rechtermuisknop op het bestand te klikken en dan te kiezen voor 'alles uitpakken'.