Leer je kind over het verkeer

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten nog veel leren over het verkeer. Op school krijgt je kind verkeersles. Maar als ouder kun je thuis ook actief meehelpen je kind verkeerswijs te maken. Door situaties uit te leggen, samen te leren en te oefenen. Wij hebben hiervoor mooie materialen om je te helpen.

De verkeerslessen op school beginnen in groep 1 en eindigen in groep 8. Maar je rol als ouder in de verkeersopvoeding is nog belangrijker. Thuis kun je het nodige doen om je kind te helpen zich veilig door het verkeer te bewegen. Door samen te leren en te oefenen. Niet alleen in huis, maar ook onderweg in het verkeer. Maak samen kilometers. Lopend of op de fiets. Zo leert je kind omgaan met het verkeer en ontwikkelt het een goed verkeersgevoel.

Jouw verkeersgedrag is superbelangrijk

Wist je trouwens dat jouw voorbeeld superbelangrijk is? Jonge kinderen kijken goed naar hun ouders en nemen gedrag over. Ook als het om verkeer gaat. Hou je daarom altijd aan de regels en leg uit wat je doet.

Verkeersmaterialen voor thuis

We hebben leuke materialen om je te helpen bij de verkeersopvoeding van je kind. Van kleurplaten, een lees- en doeboek tot een gratis augmented reality app voor de dode hoek. voor ouders.

Voor peuters en kleuters: Fiep in het verkeer

Fiep in het verkeer bestaat uit 5 verkeerslessen die de Fiep Westendorp Foundation samen met ons verzorgde. Verkeerslessen die op school, maar ook thuis gebruikt kunnen worden. Het zijn 5 vrolijke kleurplaten over Fiep in het verkeer, onder andere om te praten over verkeersveilig gedrag. En natuurlijk kunnen ze worden ingekleurd!

De onderwerpen:

  • Hond op de weg!
  • Zwaaien mag, oversteken niet
  • Klaaaar over!
  • Rood betekent stoppen
  • Groen licht!

Van 3 tot en met 6 jaar: Paw Patrol

Kinderen in de leeftijd 3 tot 6 jaar zijn er dol op: de pups uit de leuke en razend populaire serie PAW Patrol die dagelijks wordt uitgezonden op Nick Jr. en Nickelodeon. De pups wagen zich nu ook aan veiligheid in het verkeer. De folders staan vol met tips voor ouders.

Van 4 tot 6 jaar: Sproet en de straathaaien

Sproet en de straathaaien is een superleuk lees- en doeboek over verkeer. Voor ouders en kinderen. Via 8 verhalen en activiteiten over Sproet en haar vriendjes ervaart ontdekt je kind spelenderwijs allerlei dingen over het verkeer. De verhalen, vragen, kijkplaten en opdrachten sluiten aan bij de verkeerslessen op school voor kinderen van ongeveer vier tot zes jaar. Je bestelt het boek voor €12,95. Nicolette Kluijver, presentatrice en moeder van 3 kleine kinderen, is enthousiast. Bestel Sproet en de straathaaien

Nicolette Kluijver, presentatrice en moeder van 3 kleine kinderen, is enthousiast.

Van 6 tot 10 jaar: Ouder-kind Quiz

Wie weet er meer over het verkeer: jij of je kind? Daag elkaar uit in deze leuke ouder-kind quiz. En wie weet leer je nog wat bij. Je beantwoordt om de beurt een verkeersvraag. Aan het eind van de quiz krijg je de uitslag. Wie de meeste vragen goed heeft, heeft gewonnen. Naar de quiz

Voor 11 tot en met 13 jaar: Wheelie Pop

Met de Wheelie Pop game ontdekken kinderen van groep 7 tot en met de brugklas spelenderwijs de risico’s van smartphonegebruik en afleiding op de fiets. De app is gratis te downloaden en hoe vaker het spel wordt gespeeld, des te meer effect het heeft. Moedig daarom het gebruik aan. 

Voor 11 tot en met 12 jaar: Veilig naar de brugklas

Je kind zit in groep 8 en gaat volgend schooljaar naar de brugklas. Een spannende tijd voor jullie allebei! Bestel onze gratis folder Veilig naar de brugklas, met tips voor jou en voor je kind.

Voor 11 tot en met 12 jaar: Oefenen met de dode hoek

Supernieuw is onze gratis augmented reality app ‘Uit de hoek’. Met deze game kun je oefenen met de dode hoek, op school of thuis. Met een vrachtwagen op de les- of keukentafel. In dit spel moet je zoeken naar schoolspullen die al fietsend uit de schooltas zijn gevallen. Je komt hierbij steeds in dodehoeksituaties terecht. Kijk waar je als fietser het beste kunt staan.

Veilige Feitjes over de dode hoek