Scootmobielcursus

We organiseren scootmobieltrainingen in heel Nederland. De training bestaat bijvoorbeeld uit een theorieles, een vaardigheidsparcours, een ogentest en een praktijkrit. De cursus is informatief, dus je legt geen examen af. Door subsidie van de gemeente is de cursus vaak gratis.

Veilig Verkeer Nederland Scootmobielcursus scootmobiel

Waarom een cursus voor scootmobielgebruikers?

De scootmobiel is een vertrouwde verschijning geworden op straat. Het voertuig zorgt ervoor dat veel senioren en mindervaliden zich makkelijker kunnen verplaatsen. Maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. Bestuurders stuiten op andere obstakels en situaties dan bij bijvoorbeeld lopen of fietsen. Vaak zijn scootmobielbestuurders daar onvoldoende op voorbereid. Daarom volgen steeds meer mensen een cursus bij Veilig Verkeer Nederland om veilig te leren omgaan met hun scootmobiel.

Doe de online verkeerstest

Met de online verkeerstest van Veilig Verkeer Nederland ontdek je in 2 minuten of je kennis van de verkeersregels voor scootmobielgebruikers up to date is. 

Veilig Verkeer Nederland opfriscursus scootmobiel

Opzet van de scootmobielcursus

Een scootmobieltraining bestaat uit een aantal onderdelen, zoals een theorieles over bijvoorbeeld verkeersregels die gelden voor een scootmobielgebruiker, een vaardigheidsparcours, een ogentest en een praktijkrit. Per regio kan de inhoud van de scootmobielcursus verschillen. 

Doe je mee?

Wil je deelnemen aan de scootmobielcursus dan kun je in de agenda zien wanneer de bijeenkomsten in jouw regio georganiseerd worden. Je kunt je dan meteen aanmelden. Alle Opfriscursussen van Veilig Verkeer Nederland hebben een informatief karakter en zijn dus geen examen. In veel gevallen is de cursus gratis, dankzij subsidie van de gemeente.

Een scootmobieltraining in de praktijk