Toolkit werkgevers: Samen dodehoeklessen verzorgen

Leer kinderen over de dode hoek bij grote voertuigen.

In de media is helaas met enige regelmaat te lezen dat er een fietser is betrokken bij een dodehoekongeval. Daarbij vallen er feitelijk twee slachtoffers: de fietser én de chauffeur. Soms blijven chauffeurs hun leven lang last houden van de ervaring die ze hebben meegemaakt. Belangrijk dus om zo veel mogelijk van deze ongevallen te voorkomen. Daarvoor zoeken wij samenwerking met transportbedrijven. 

Wij organiseren dodehoeklessen voor het basisonderwijs. Onderdeel daarvan is dat een een echte chauffeur uitleg geeft bij de vrachtwagen. En daar komt jouw transportbedrijf om de hoek kijken. In overleg kan je bedrijf worden ingezet op scholen in de regio. De chauffeur krijgt daarvoor een training van een dagdeel, verzorgd door Veilig Verkeer Nederland. De insteek is om via lokale media deze lessen breder onder de aandacht te brengen. 

Interesse?

Wil jouw bedrijf dodehoeklessen gaan geven? Maatwerk is vaak mogelijk. We bespreken graag samen hoe dit bij jouw organisatie in te passen is. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Veilig Verkeer Nederland dodehoekles

Samen dodehoeklessen verzorgen is onderdeel van de Toolkit voor werkgevers. Lees meer over de dodehoekles Veilig op weg! Blijf uit de dode hoek